H Κρήτη είναι χώρος πρώτης προτεραιότητας για το υπουργείο Πολιτισμού λόγω της πολιτιστικής κληρονομιάς που διαθέτει, δήλωσε το περασμένο Σάββατο ο υπουργός Μιχάλης Λιάπης, μετά την επίσκεψή του στην Κνωσσό και το Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου. Προηγουμένως, ο κ. Λιάπης είχε δεσμευθεί για καταρχήν χρηματοδοτήσεις ύψους 500.000 ευρώ σε ό,τι αφορά στο Αρχαιολογικό Μουσείου του Ηρακλείου και το Φρούριο Κούλε.
Επίσης, δεσμεύθηκε για άμεση εκταμίευση 250.000 ευρώ ώστε να ολοκληρωθεί η μουσειολογική μελέτη που απαιτείται για να προχωρήσει σε επόμενο στάδιο η διαδικασία ανακαίνισης των αιθουσών του Αρχαιολογικού Μουσείου και οι επεκτάσεις του.
Για τα υπόλοιπα ποσά που χρειάζονται για να μπορέσει και πάλι το Μουσείο του Ηρακλείου να είναι επισκέψιμο, σε ένα ως ενάμιση χρόνο, όπως ο ίδιος υπολογίζει, θα γίνει προσπάθεια άντλησης χρημάτων από το Δ΄ΚΠΣ.
Ακόμη, ο υπουργός Πολιτισμού υποσχέθηκε άμεση χρηματοδότηση με το ποσό των 270.000 ευρώ του έργου στερέωσης του Φρουρίου του Κούλε, λέγοντας πως θα εξετάσει πόσα ακόμα χρήματα χρειάζονται για να ολοκληρωθούν και οι υπόλοιπες επισκευές στο χώρο.

Πηγή: in.gr, 31/5/08