Εγκαινιάστηκε, πριν από λίγες μέρες, στο Canadian Museum of Civilization στο Gatineau του Quebec, η έκθεση The Greeks, την οποία διοργανώνει το Μουσείο Μπενάκη.
Η έκθεση περιλαμβάνει 194 σπάνια έργα από τις συλλογές του Μουσείου Μπενάκη και ο επισκέπτης έχει τη δυνατότητα να παρακολουθήσει μαζί με την διαδρομή της ελληνικής τέχνης και τις ιστορικές περιπέτειες της Ελλάδας, όπως τις εκπροσωπούν αντιπροσωπευτικά έργα σχεδόν οκτώ χιλιετιών. Η ίδια έκθεση, με ελαφρές παραλλαγές και διαφορετικό τίτλο, έχει παρουσιαστεί με μεγάλη επιτυχία στο Σίδνεϊ και στη Μελβούρνη της Αυστραλίας (2005-2006) και πρόσφατα στη Λισαβόνα (27.9.2007-6.1.2008).
Το σκεπτικό που διέπει την έκθεση καθώς και η επιλογή του υλικού οφείλονται στον διευθυντή του Μουσείου Μπενάκη, Άγγελο Δεληβορριά, ο οποίος ολοκλήρωσε την προετοιμασία της με τη βοήθεια συνεργατών του, της Μυρτώς Καούκη και του Σταύρου Βλίζου. Τη συντήρηση των έργων που παρουσιάζονται στην έκθεση ανέλαβε το προσωπικό των Τμημάτων Συντήρησης του Μουσείου. Την έκθεση θα πλαισιώσουν πολιτιστικές και επιστημονικές εκδηλώσεις, καθώς και εκπαιδευτικά προγράμματα στο Canadian Museum of Civilization.

Β.Η.