Η National Gallery του Λονδίνου παρουσιάζει με σεμνότητα στις σελίδες του online καταστήματός της κάτι που συμβαίνει για πρώτη φορά σε τέτοια κλίμακα:

Την υπηρεσία Print on Demand, την αναπαραγωγή όλων των εικαστικών έργων που ανήκουν στις Συλλογές της κατά παραγγελία του επισκέπτη του διαδικτυακού αυτού καταστήματος και της Πινακοθήκης.
Πρόκειται για εκτύπωση με ανθεκτικά στην υπεριώδη ακτινοβολία χρώματα και υψηλής ποιότητας χαρτί, υλικά με προσδόκιμη διάρκεια ζωής τα 70 έτη.

Η αναπαραγωγή μπορεί να γίνει σε τέσσερα μεγέθη. Το μικρότερο είναι το γνωστό μας Α4 (21 x 29,7 εκ., το μέγεθος μιας κοινής σελίδας φωτοαντιγράφου) και το μεγαλύτερο Α1 (59,4 x 84,1 εκ.)

Οι τιμές για το μικρότερο μέγεθος είναι 10 στερλίνες και για το μεγαλύτερο 40.

Το πιο ενδιαφέρον είναι ότι έχει κανείς τη δυνατότητα να επιλέξει το έργο που τον ενδιαφέρει, που επιθυμεί να βλέπει καθημερινά, μέσα από τον πλήρη κατάλογο της Πινακοθήκης. Εξαιρούνται μόνον τα έργα που φιλοξενούνται στον χώρο της National Gallery ως δάνεια από άλλα ιδρύματα.
(Παρατηρήσαμε ωστόσο ότι το Δίπτυχο Wilton το εντοπίζουμε με Εύρεση και όχι στον Κατάλογο, πράγμα που ίσως συμβαίνει και με άλλα έργα, αλλά διατίθεται για παραγγελία και αυτό).

Κ.Γ.