Εκθέσεις
5 Μαρτίου 2017 Έναρξη
Τρίτη-Κυριακή: 08.00-15.00, Δευτέρα: κλειστά Ώρα
Ελλάδα Αρχαιολογικό Μουσείο Ιωαννίνων, Πλατεία 25ης Μαρτίου 6, Ιωάννινα

Τηλ.: 26510 01089
e-mail.: efaioa@culture.gr
Ιστοσελίδα

Γυναίκες ακίν[νίκ]ητες

5 Μαρτίου - Αύγουστος 2017

Περιοδική έκθεση με τίτλο «Γυναίκες ακίν[νίκ]ητες: 17 γλυπτά της Πινακοθήκης στο Μουσείο» διοργανώνει η Εφορεία Αρχαιοτήτων Ιωαννίνων σε συνεργασία με τη Δημοτική Πινακοθήκη Ιωαννίνων.

Στην έκθεση παρουσιάζονται 17 γλυπτά της Δημοτικής Πινακοθήκης, τα περισσότερα από τα οποία έχουν ως θέμα τη γυναίκα, ενώ κάποια από αυτά παλινοστούν στο Μουσείο, όπου κοσμούσαν κάποτε δύο αίθουσές του. Πρόκειται για έργα που αντικατοπτρίζουν την πορεία, τα εικαστικά ρεύματα και τις τεχνικές απεικόνισης της γυναικείας μορφής στη νεοελληνική γλυπτική, από σημαντικούς δημιουργούς: Βασίλης Παπασάικας, Αντώνιος Σώχος, Λάζαρος Λαμέρας, Θανάσης Απάρτης, Νίκος Περαντινός, Παύλος Βρέλλης, Τίτσα Χρυσοχοΐδη, Νικόλας (Νικόλαος Παυλόπουλος), Ευδοκία Παπαγεωργίου, Κυριάκος Ρόκος, Δημήτρης Φερεντίνος, Κατερίνα Χαλεπά-Κατσάτου, Θεόδωρος Παπαγιάννης.

Η έκθεση πραγματοποιείται με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας.

Στο πλαίσιο της έκθεσης, το Αρχαιολογικό Μουσείο προγραμματίζει εκπαιδευτικό πρόγραμμα για ενήλικες με στόχο τη βιωματική «συνομιλία» των γλυπτών της Έκθεσης με τις αρχαιότητες και τίτλο «Η γυναίκα της ζωής μου!».