Άλλες εκδηλώσεις
17 Ιανουαρίου 2017 Έναρξη
17 Ιανουαρίου 2017 Λήξη
19:00 Ώρα
Ελλάδα Μέγαρο Μουσικής Αθηνών (Αίθουσα «Δημήτρης Μητρόπουλος»), Βασ. Σοφίας και Κόκκαλη, Αθήνα

Ιστοσελίδα

Αρχαίο θέατρο Αχαρνών: 10 χρόνια από την αποκάλυψή του

Τρίτη 17 Ιανουαρίου 2017

Εκδήλωση με θέμα «Αρχαίο θέατρο Αχαρνών: 10 χρόνια από την αποκάλυψη ενός σπουδαίου μνημείου» διοργανώνουν το «Διάζωμα» και το Megaron Plus.

Το αρχαίο θέατρο Αχαρνών, μνημείο μεγάλης σπουδαιότητας, αποκαλύφθηκε από την αρχαιολόγο Μαρία Πλάτωνος-Γιώτα κατά τη διάρκεια εκσκαφής για την ανέγερση οικοδομής στο κέντρο του σημερινού Δήμου Αχαρνών. Το 2017 συμπληρώνονται 10 χρόνια από τη σημαντική αυτή αποκάλυψη, στη διάρκεια των οποίων η Εφορεία Αρχαιοτήτων Ανατολικής Αττικής, ενεργοί πολίτες της Κίνησης Πολιτών «Επισκήνιον» και το Σωματείο «Διάζωμα» έχουν συμβάλει με ποικίλες δράσεις στην προσπάθεια ανάδειξης και προβολής του μνημείου.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης θα μιλήσουν η Αναστασία Λαζαρίδου (Προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Ανατολικής Αττικής), με θέμα «Αρχαία μνημεία και κοινωνικός ιστός. Το παρόν και το μέλλον», η αρχαιολόγος Μαρία Πλάτωνος-Γιώτα με θέμα «Η αποκάλυψη του θεάτρου των αρχαίων Αχαρνών. Δέκα χρόνια μετά» και ο Βασίλειος Λαμπρινουδάκης (Ομότιμος Καθηγητής Κλασικής Αρχαιολογίας Πανεπιστημίου Αθηνών) με θέμα «Ο δήμος και το θέατρο». Τη συζήτηση θα συντονίζει ο πρόεδρος του σωματείου «Διάζωμα», Σταύρος Μπένος.

Μετά τις διαλέξεις θα ακολουθήσει θεατρικό αναλόγιο (διάρκειας 30′) βασισμένο στο έργο του Αριστοφάνη Αχαρνής, σε μετάφραση Λεωνίδα Ζενάκου και μουσική Χρήστου Λεοντή. Στο αναλόγιο θα συμμετέχουν ηθοποιοί και σπουδαστές της Δραματικής Σχολής του Θεάτρου Τέχνης Καρόλου Κουν και το Moυσικό Σύνολο καθηγητών του Δημοτικού Ωδείου του Δήμου Αχαρνών.

Η είσοδος θα είναι ελεύθερη και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. Η διανομή δελτίων στο Μέγαρο Μουσικής θα ξεκινήσει στις 17:30.

Για να παρακολουθήσετε ζωντανά την εκδήλωση πατήστε εδώ.