Περισσότερα από 60.000 άτομα έχουν ήδη επισκεφθεί την έκθεση «Ερμιτάζ: Πύλη στην Ιστορία» που παρουσιάζεται στο Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο. Για να ανταποκριθεί στα αιτήματα των πολιτών, το Μουσείο αποφάσισε την παράταση της έκθεσης έως και την Τρίτη 7 Μαρτίου 2017.

Στο πλαίσιο της έκθεσης, για πρώτη φορά, παρουσιάζονται στους χώρους του Μουσείου σημαντικοί αρχαιολογικοί θησαυροί και έργα τέχνης που προέρχονται από τις αυτοκρατορικές συλλογές του Μουσείου Ερμιτάζ της Αγίας Πετρούπολης. Πρόκειται για αντικείμενα υψηλής αισθητικής και καλλιτεχνικής αξίας, που οι Τσάροι Ρομανόφ, ξεκινώντας από τον Μέγα Πέτρο  (1672-1725), επί δύο αιώνες συγκέντρωναν διαρκώς για να  δημιουργήσουν από τα τέλη του 17ου αι. τις πλουσιότατες συλλογές του Ερμιτάζ, αναδεικνύοντάς το, από το 1805 μέχρι σήμερα, σε ένα από τα μεγαλύτερα και σημαντικότερα Μουσεία του κόσμου.

Με την έκθεση Ερμιτάζ: Πύλη στην Ιστορία ολοκληρώνεται ο κύκλος των εκθέσεων τις οποίες διοργάνωσε το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού σε συνεργασία με το Bυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο για να τιμήσει το αφιερωματικό έτος «Ελλάς – Ρωσία 2016».

Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ.