Στις διατροφικές συνήθειες του Διπλόδοκου εστίασε μία ομάδα επιστημόνων από τις ΗΠΑ και τη Βρετανία. Το συγκεκριμένο είδος δεινοσαύρου ανακαλύφθηκε πριν από 130 χρόνια και όπως αποδείχθηκε ήταν το μακρύτερο που περπάτησε ποτέ στη Γη, με μήκος που φτάνει τα 60 μέτρα και βάρος 12 τόνων.

Πλέον, οι επιστήμονες υποστηρίζουν ότι έμαθαν τον τρόπο με τον οποίο ικανοποιούσε την πείνα του ο συγκεκριμένος δεινόσαυρος. Ο Διπλόδοκος, που έζησε στη Βόρειο Αμερική κατά την Ιουράσιο περίοδο η αρχή της οποίας οριοθετείται πριν από 200 εκατομμύρια έτη και διήρκεσε 50 εκατομμύρια έτη, ήταν φυτοφάγος και πιθανότατα τρεφόταν με τα φύλλα των δέντρων.

Στη συγκεκριμένη ανακάλυψη, σύμφωνα με τους ερευνητές του Πανεπιστημίου του Μπρίστολ, του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας της Αγγλίας, του Πανεπιστημίου του Missouri και του Ohio, οδήγησε ένα τρισδιάστατο μοντέλο του κεφαλιού του Διπλόδοκου.

Οι προσομοιώσεις έδειξαν ότι ο Διπλόδοκος έβαζε στο στόμα του ολόκληρα κλαδιά και τα «καθάριζε» από τα φύλλα τους, σαν να τρώει ένα «καλαμάκι». Η νέα έρευνα ουσιαστικά αμφισβητεί αυτό που πίστευαν οι επιστήμονες μέχρι σήμερα, ότι δηλαδή ο Διπλόδοκος πλησίαζε τα δέντρα και έτρωγε με μεγάλες δαγκωματιές το φύλλωμα τους.