To Πανεπιστήμιο του Groningen προκηρύσσει μία θέση ερευνητή στον τομέα της Αιγαιακής Προϊστορίας. Η θέση παρέχει τη δυνατότητα επιδοτούμενης έρευνας με σκοπό την απόκτηση διδακτορικού τίτλου. Ο μισθός ανέρχεται στα € 2.042 μηνιαίως για τον πρώτο χρόνο, με άνοδο στα € 2.612 τον τέταρτο.

Δεκτοί γίνονται κάτοχοι μεταπτυχιακού τίτλου αρχαιολογίας επιπέδου ΜΑ (Μaster) με ειδίκευση στην Αιγαιακή Προϊστορία, με άριστη γνώση Αγγλικών (TOEFL 620, IELTS 7,5, Cambridge Advanced CAE) και γνώση Νέων Ελληνικών.

Ο επιτυχής υποψήφιος θα πρέπει απαραίτητα να διαθέτει τη δυνατότητα ολοκλήρωσης της έρευνας σε τέσσερα χρόνια (από την ημερομηνία έναρξης 01/09/2012), τεκμηριωμένη εμπειρία στο αντικείμενο επιλογής και τη μεθοδολογία έρευνας, τεκμηριωμένες ερευνητικές δυνατότητες και συνειδητή γνώση θεωρητικών ζητημάτων του αντικειμένου έρευνας.

Οι υποψήφιοι καλούνται να υποβάλουν ερευνητική πρόταση έκτασης μικρότερης των  1.500 λέξεων. Προτεραιότητα θα δοθεί σε θέματα σχετικά με την Εποχή του Χαλκού στο Αιγαίο, την Κυρίως Ελλάδα, τη μελέτη των ταφικών εθίμων και τελετών, την οικιστική αρχιτεκτονική και καθημερινή ζωή ή την ιστορία της ελληνικής Προϊστορικής Αρχαιολογίας. Οι υποψηφιότητες θα κριθούν με βάση: την ποιότητα της έρευνας του υποψηφίου, την ανασκαφική και ερευνητική εμπειρία, την αυθεντικότητα και καινοτομία της ερευνητικής πρότασης και τη δυνατότητα ολοκλήρωσης του προγράμματος εντός τετραετίας.

Καταληκτική ημερομηνία υποβολής αιτήσεων: 01/03/2012.

Συνεντεύξεις επιλεγμένων υποψηφίων θα πραγματοποιηθούν μέσα στον Μάιο του 2012.

Για τον τρόπο συμπλήρωσης της πλήρους αίτησης δείτε τους συνδέσμους στις σημειώσεις (notes) στο τέλος του κειμένου.

Για περισσότερες πληροφορίες απευθυνθείτε στον καθ. D.J. Wolffram, ακαδημαϊκό διευθυντή του Μεταπτυχιακού Τμήματος Ανθρωπιστικών Επιστημών (τηλ. +31 50 3637699) ή την καθηγήτρια Ελληνικής Αρχαιολογίας κ. Σ. Βουτσάκη (τηλ. +31 50 3636726).