Νέο πρόσωπο απέκτησαν οι Έλληνες αιγυπτιολόγοι στο διαδίκτυο, μέσα από τον ανανεωμένο ιστότοπο της Ελληνικής Εταιρείας Μελέτης Αρχαίας Αιγύπτου (ΕΕΜΑΑ).

Η γνωστή διεύθυνση www.eemaa.eu οδηγεί, εδώ και μία εβδομάδα περίπου, σε έναν ιστότοπο με καινούριο layout, όπου οι κατηγορίες εμφανίζονται εμπλουτισμένες και σημαντικό υλικό που ήταν κρυμμένο σε αθέατα τμήματα του παλιού ιστοτόπου είναι πλέον εμφανές.  Έτσι, η επικαιρότητα εμπλουτίζεται με την ειδική κατηγορία “Νέα από το διαδίκτυο” ενώ ιδιαίτερη μνεία θα πρέπει να γίνει στην κατηγορία “βιβλιογραφία” η οποία αντικατοπτρίζει τη σημαντική δουλειά της ΕΕΜΑΑ στην κατάρτιση  ψηφιακής βιβλιοθήκης αιγυπτιακών σπουδών (αναφορά στην οποία γίνεται και σε άλλο τμήμα του ιστοτόπου). Φυσικά, στον ιστότοπο μπορείτε να βρείτε ακόμη τις αγαπημένες ιστορίες “για μικρά και μεγάλα παιδιά” της Σοφίας Γιαλουράκη – οι οποίες σύντομα θα εκδοθούν και σε βιβλίο.

Και οι δραστηριότητες της ΕΕΜΑΑ δεν σταματούν εδώ. Η Εταιρεία πρόκειται να εκδώσει, για πρώτη φορά στα ελληνικά, σημαντικά κείμενα της αρχαίας αιγυπτιακής φιλολογίας και να διοργανώσει ψηφιακές εκθέσεις. Σημαντικό είναι να αναφερθεί ότι ο ιστότοπος πρόκειται να αλλάξει περισσότερο και προς το καλύτερο,  καθώς θα ακολουθήσει ανανέωση στο γραφιστικό περιβάλλον του. Μείνετε λοιπόν συντονισμένοι.