Μουσείο – Θέατρο Σκιών Χαρίδημος

«Το Ναυάγιο των Αντικυθήρων», Μουσείο – Θέατρο Σκιών Χαρίδημος

«Ο Καραγκιόζης Ναυαγός και το Ναυάγιο των Αντικυθήρων», η παράσταση πραγματοποιήθηκε 2 Ιουλίου 2014, στη μεγάλη αίθουσα του Βωμού του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου.

Ο μεγάλος συνεχιστής του Ελληνικού Θεάτρου Σκιών εμπνεύστηκε την παράστασή του με τίτλο «Ο Καραγκιόζης Ναυαγός και το Ναυάγιο των Αντικυθήρων» από την περιοδική έκθεση του Μουσείου «Το Ναυάγιο των Αντικυθήρων. Το πλοίο, οι θησαυροί, ο Μηχανισμός».

Ο Χαρίδημος δημιούργησε μια νέα ιστορία με πρωτότυπες φιγούρες και εκπαιδευτικό χαρακτήρα. Ο Καραγιόζης Ναυαγός με ολόκληρη την παρέα του, παλιά και νέα, ονειρεύεται ότι ανακαλύπτει το ναυάγιο των Αντικυθήρων και ότι ψαρεύει τον περίφημο Μηχανισμό, τον πρώτο υπολογιστή της ανθρωπότητας. Ο Καραγκιόζης ως Ναυαγός αγαπά την ιστορία, σέβεται τον ελληνικό πολιτισμό και είναι περήφανος για τις αρχαιότητες του τόπου του.

Στο τέλος, της παράστασης τα παιδιά είχαν τη δυνατότητα να μάθουν από τον μεγάλο καλλιτέχνη Σωτήρη Χαρίδημο τον τρόπο που κατασκευάζονται οι φιγούρες και τα σκηνικά του Ελληνικού Θεάτρου Σκιών.