Γίνε μέλος
Αποστολή με email
Το email σας *
email φίλου *
CAPTCHA *
CAPTCHA Code *
Ανανέωση CAPTCHA
Μήνυμα
* υποχρεωτικά πεδία
Αποστολή
Μουσείου Ιστορίας του Πανεπιστημίου Αθηνών

«Ρώτα τον…», Μουσείο Ιστορίας του Πανεπιστημίου Αθηνών

«Η μέριμνα για τις αρχαιότητες της Αθήνας στα χρόνια του Καποδίστρια και του ΄Οθωνα (1828-1862)», παρουσίαση από την Αγγελική Κόκκου, δρ. αρχαιολόγο. Έχει εργαστεί ως επιστημονική συνεργάτις στο Υπουργείο Δημοσίων Έργων, έχει διδάξει ως ειδική επιστήμων στη Σχολή Αρχιτεκτόνων του Εθνικού Μετσοβίου Πολυτεχνείου και έχει χρηματίσει Διευθύντρια του Τομέα Επιστημονικών και Καλλιτεχνικών Εκδόσεων της Εμπορικής Τράπεζας της Ελλάδος. Εκπαιδευτική δράση «Ρώτα τον Επιστήμονα», Φεβρουάριος 2014.

«Ρώτα τον Επιστήμονα» | Εκπαιδευτικό πρόγραμμα για σχολικές ομάδες Γυμνασίου – Λυκείου.

Η δράση είναι μια συνεργασία μεταξύ του Μουσείου Ιστορίας Πανεπιστημίου Αθηνών, διδασκόντων/ διδακτορικών φοιτητών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, συνεργαζόμενων φορέων του Πανεπιστημίου Αθηνών, ανεξάρτητων ερευνητών και σχολείων δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

Πρόκειται για μια σειρά από διαθεματικές παρουσιάσεις, με δωρεάν συμμετοχή, που στοχεύουν στην εξοικείωση των μαθητών με τη σύγχρονη πρακτική των επιστημών και την ιστορία τους.

Οι μαθητές γυμνασίου και λυκείου συναντούν στο Μουσείο ερευνητές από διάφορα επιστημονικά πεδία (φυσική, βιολογία, ιατρική, φιλολογία, νομική, κ.α.) και έχουν την ευκαιρία να ξεδιπλώσουν μαζί τους, άγνωστες για πολλούς από εμάς, πτυχές του συναρπαστικού κόσμου των επιστημών και της καθημερινότητας ενός επιστήμονα.

Με τη βοήθεια των εκθεμάτων από τη συλλογή του Μουσείου αλλά και των «εργαλείων δουλειάς» του κάθε ερευνητή, καλούνται να προσεγγίσουν με τη δική του ματιά γνώριμες έννοιες και ενότητες του σχολικού αναλυτικού προγράμματος.  

LOADING MORE