Μουσείο Ραδιοφώνου

Ραδιόφωνο του 1953, Μουσείο Ραδιοφώνου

Η εταιρεία Murphy ιδρύθηκε το 1928 από τον Frank Murphy, και μέχρι τέλος του έτους  το εργατικό δυναμικό αυξήθηκε από 8 σε 70 άτομα.
Το 1930 Murphy ξεκίνησε την παραγωγή φορητού ασύρματου, κάτι που έφερε επανάσταση, κύριο πλεονέκτημα του, η εξαιρετική απλότητα του σε σύγκριση με τους ανταγωνιστές.

Το 1932 η εταιρεία αποκτά νέο εργοστάσιο και υπέρ διπλασιάζει την παραγωγή της κατασκευάζοντας 33.000 ραδιόφωνα το χρόνο.

Έπαιξε σημαντικό ρόλο κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου πολέμου, σχεδιάζοντας και κατασκευάζε ραδιόφωνα για τις Βρετανικές Ένοπλες Δυνάμεις, η σημαντικότερη από αυτές ήταν η Ασύρματο σετ Νο 38.

Μετά τον πόλεμο, η Murphy χρησιμοποίησε στρατιωτική εμπειρία της για να σχεδιάσει και να κατασκευάσει σύνολα, για ναυτική για χρήση. Η εταιρεία παρήγαγε επίσης το Δελφίνιο A41 VHF πομποδέκτης manpack για τον βρετανικό στρατό κατά τη διάρκεια του 1950. Ενώ το 1948 άρχισε και την παραγωγή τηλεοράσεων.

Το 2012, έγινε ευρέως γνωστή στην Ινδία λόγω της ταινίας Barfi. Ένα vintage ραδιόφωνο Murphy εμφανίζεται επίσης στο άνοιγμα της ταινίας “Η ζωή του Πι”.