Community
Απόψεις
από User
  
Πρόσβαση και επισκεψιμότητα αρχαιολογικών χώρων
Μια πρόταση
Τρίτη, 17 Απριλίου, 2012

Διαβάζοντας την άποψη για τα σουβενίρ, σκέφθηκα ότι ίσως δεν είναι μάταιο να προτείνω κάτι που σκέφτομαι εδώ και καιρό σε σχέση με την επισκεψιμότητα αλλά και την προσβασιμότητα των αρχαιολογικών χώρων και μουσείων στη χώρα μας.

Δυστυχώς στην Ελλάδα, αν δεν οδηγείς ή δεν διαθέτεις αυτοκίνητο, ο μόνος τρόπος για να επισκεφθείς αρχαιολογικούς χώρους που βρίσκονται έξω από την πόλη σου είναι είτε μέσω κάποιου ταξιδιωτικού γραφείου, στο πλαίσιο οργανωμένων εκδρομών, είτε νοικιάζοντας αυτοκίνητο.

Προκειμένου να μπορεί κανείς να κινηθεί με μια σχετική αυτονομία αλλά και οικονομικά, θα μπορούσαν οι Δήμοι, κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού να διαθέτουν μικρά λεωφορεία ή ταξί με χαμηλές τιμές και, σε συγκεκριμένες ώρες, να πραγματοποιούνται δρομολόγια σε κοντινούς αρχαιολογικούς χώρους ή μουσεία.

Είμαι σίγουρη ότι αυτό θα αύξανε την επισκεψιμότητα των αρχαιολογικών χώρων και θα έδινε την ευκαιρία σε πολλούς ανθρώπους να επισκεφθούν σημεία αρχαιολογικού ενδιαφέροντος τα οποία διαφορετικά ίσως να μην μπορούσαν να δουν.