Εκθέσεις
1 Οκτωβρίου 2020 Έναρξη
22 Νοεμβρίου 2020 Λήξη
Πέμπτη και Κυριακή:10:00-18:00, Παρασκευή και Σάββατο: 10:00-22:00, Δευτέρα, Τρίτη, Τετάρτη: κλειστά Ώρα
Ελλάδα Μουσείο Μπενάκη, Πειραιώς 138 και Ανδρονίκου, Αθήνα

Τηλ.: 210 3453111
Ιστοσελίδα

Preparing for the Beach

1 Οκτωβρίου – 22 Νοεμβρίου 2020

Έκθεση της Δανέζας φωτογράφου Pernille Koldbech Fich με τίτλο «Preparing for the Beach» διοργανώνει το Μουσείο Μπενάκη σε συνεργασία με το Ινστιτούτο της Δανίας στην Αθήνα.

Η έκθεση αποτελεί έναν στοχασμό πάνω στο χρόνο, την ηλικία και τη ματαιοδοξία∙ ξεθωριασμένες αναμνήσεις της οικογένειας και της νιότης που μπλέκονται με αναφορές από την καθημερινή ζωή τους στην Αθήνα.

Η έκθεση είναι μια κρυφή ματιά στον κόσμο συνταξιούχων γυναικών, η καθεμία μέλος ενός διαφορετικού ΚΑΠΗ ή Λέσχης Φιλίας του Δήμου Αθηναίων. Στις Λέσχες αυτές οι ηλικιωμένοι μπορούν να παρακολουθήσουν μαθήματα γυμναστικής και αυτοάμυνας από διακεκριμένους άντρες αθλητές που έχουν πια αποσυρθεί. Οι μνήμες, η φαντασία και η πραγματικότητα μπλέκονται σε ένα Memento Mori, σε μια υπενθύμιση της θνητότητας αλλά και της μεταβλητότητας της ζωής. Του χρόνου που περνά ενώ οι σωματικές ασκήσεις επαναλαμβάνονται ώστε να διατηρηθεί το σώμα υγιές και οι αναμνήσεις ζωντανές και έτσι να μπορέσουν να συνεχίσουν τη ζωή τους.

Τα θέματα της Pernille Koldbech Fich είναι οι ηλικιωμένες γυναίκες. Κοιτάζοντας τις φωτογραφίες μπορεί κανείς να αναρωτηθεί πώς έζησαν τις ζωές τους και ποιοι ή τι είχε σημασία για εκείνες. Ποια γεγονότα τις διαμόρφωσαν αλλά και ποιους δρόμους ακολούθησαν; Είναι μητέρες, κόρες, ερωμένες ή όλα αυτά μαζί; Ποιες είναι ή ποιες θα μπορούσαν να ήταν;

Η Pernille Koldbech Fich είναι εικαστικός από τη Δανία (Κοπεγχάγη, 1971) με μεταπτυχιακό στην Οπτική Επικοινωνία (Visual Communication) από τη Βασιλική Ακαδημία Καλών Τεχνών της Δανίας. Έχει συμμετάσχει σε πολλές τοπικές αλλά και διεθνείς εκθέσεις.  Τα τελευταία πέντε χρόνια έχει λάβει πολυάριθμες υποτροφίες από το Ινστιτούτο της Δανίας στην Αθήνα, με σκοπό την έρευνα και την ανάπτυξη του project «Preparing for the Beach».