Εκθέσεις
Δευτέρα, Πέμπτη, Σάββατο, Κυριακή 09:00-17:45 / Τετάρτη, Παρασκευή 09:00-21:45 / Τρίτη: κλειστά Ώρα
Γαλλία Musée du Louvre, Hall Napoléon, Παρίσι

Τηλ.: +33 (0)1 40 20 53 17
e-mail.: info@louvre.fr
Ιστοσελίδα

Au royaume d’Alexandre le Grand – La Macédoine antique

13 Οκτωβρίου 2011 - 16 Ιανουαρίου 2012

Έκθεση αρχαιοτήτων με τίτλο «Αρχαία Μακεδονία: Στο βασίλειο του Μεγάλου Αλεξάνδρου», που παρουσιάζει την ιστορία της αρχαίας Μακεδονίας από τους μυκηναϊκούς χρόνους μέχρι την ύστερη αρχαιότητα.

Η έκθεση περιλαμβάνει περισσότερα από 600 αριστουργήματα, σε εννέα θεματικές ενότητες, και αποτελεί καρπό συνεργασίας Ελλήνων και Γάλλων ειδικών με πρωταρχικό στόχο να συστήσει στο γαλλικό και διεθνές κοινό του μεγαλύτερου μουσείου του κόσμου τον αρχαιολογικό πλούτο του ελληνικού Βορρά, μια κληρονομιά της Ευρώπης εν πολλοίς άγνωστη ακόμη λόγω των αλλεπάλληλων σημαντικών αρχαιολογικών ευρημάτων και ανακαλύψεων των τελευταίων 30 χρόνων στη Μακεδονία.

Από ελληνικής πλευράς στην έκθεση συμμετέχουν όλες οι Εφορείες Αρχαιοτήτων της Μακεδονίας (ΙΣΤ′, ΙΖ′, ΙΗ′, ΚΕ′ ΚΖ′, ΚΘ′, Λ′) και το Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης.

Στα εκθέματα, εκτός των αρχαιοτήτων που θα δανείσει το ΥΠΠΟΤ, περιλαμβάνονται και μακεδονικές αρχαιότητες που υπάρχουν στις συλλογές του Λούβρου από τον 19ο αιώνα, αλλά και από τον Α′ Παγκόσμιο πόλεμο από τις εκστρατείες του Στρατού της Ανατολής (Armée d’Orient), κάτι το οποίο γίνεται για πρώτη φορά σε έκθεση του εξωτερικού.

Διοργάνωση: Musée du Louvre και Υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού της Ελλάδας.