Άλλες εκδηλώσεις
15 Δεκεμβρίου 2019 Έναρξη
15 Δεκεμβρίου 2019 Λήξη
07.30 Ώρα
Ελλάδα Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο, Βασ. Σοφίας 22, Αθήνα

Ιστοσελίδα

Τα νέα αρχαιολογικά ευρήματα στον Άγιο Λεωνίδη Κλαυσίου

Κυριακή 15 Δεκεμβρίου 2019

Θρησκευτική και πολιτιστική εκδήλωση με θέμα «Ο Άγιος Λεωνίδης Κλαυσίου και τα πρόσφατα αρχαιολογικά ευρήματα» διοργανώνει η Πανευρυτανική Ένωση σε συνεργασία με την Ιερά Μητρόπολη Καρπενησίου, την Εφορεία Αρχαιοτήτων Φθιώτιδας και Ευρυτανίας και τα Γενικά Αρχεία του Κράτους Ν. Ευρυτανίας. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Ριζαρείου και στο Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο.

Το πρώτο μέρος της εκδήλωσης (07.30-10.30) περιλαμβάνει λειτουργία στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Ριζαρείου (Βασ. Σοφίας 24, Στάση Ευαγγελισμός).

Το δεύτερο μέρος της εκδήλωσης θα πραγματοποιηθεί στο Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο και περιλαμβάνει τις εξής ομιλίες:

—Ανδρέας Λαμπρόπουλος (αρχιτέκτονας-μηχανικός, δρ ΕΜΠ): «Στοιχεία για την αρχιτεκτονική της βασιλικής του Αγίου Λεωνίδη Κλαυσίου Ευρυτανίας».

—Αθανασία Τσόκα (αρχαιολόγος Εφορείας Αρχαιοτήτων Φθιώτιδας και Ευρυτανίας): «Τα νεότερα δεδομένα της αρχαιολογικής έρευνας στην παλαιοχριστιανική βασιλική του Αγίου Λεωνίδη».

—Μαρία Παναγιωτοπούλου-Μποτονάκη (φιλόλογος, Διευθύντρια ΓΑΚ Ν. Ευρυτανίας): «Ψηφίδες από το βυζαντινό παρελθόν της Ευρυτανίας».

Η εκδήλωση θα ολοκληρωθεί με την επίδοση τιμητικής πλακέτας στον ερευνητή Δημήτριο Φαλλή.

Την εκδήλωση θα συντονίσει η δημοσιογράφος Μαργαρίτα Πουρνάρα.