Άλλες εκδηλώσεις
8 Ιουνίου 2019 Έναρξη
8 Ιουνίου 2019 Λήξη
20.00 Ώρα
Ελλάδα Αναγνωστήριον «Αι Μούσαι», Εν. Χριστού, Κάλυμνος

Τηλ.: 22430 29443
e-mail.: info@mousai.gr
Ιστοσελίδα

Η Κάλυμνος της δεκαετίας του ’60

Σάββατο 8 Ιουνίου 2019

Eπιστημονική εκδήλωση αφιερωμένη στην Κάλυμνο της δεκαετίας του ’60, με ομιλητές τον Διευθύνοντα και ερευνητές του Κέντρου Ερεύνης της Ελληνικής Λαογραφίας της Ακαδημίας Αθηνών, διοργανώνει το Αναγνωστήριο Καλύμνου «Αι Μούσαι».

Πρόγραμμα

—Παναγιώτης Καμηλάκης, Κύριος Ερευνητής (τ.) του Κέντρου Ερεύνης της Ελληνικής Λαογραφίας της Ακαδημίας Αθηνών: «Συλλογές λαογραφικού υλικού από την Κάλυμνο στο Αρχείο του Κέντρου Λαογραφίας Ακαδημίας Αθηνών».

—Ευάγγελος Καραμανές, Διευθυντής Ερευνών, Διευθύνων το Κέντρο Ερεύνης της Ελληνικής Λαογραφίας της Ακαδημίας Αθηνών,: «Η κινηματογραφική αποστολή των Γεωργίου Κ. Σπυριδάκη και Γεωργίου Ν. Αικατερινίδη στην Κάλυμνο (1964) , στο πλαίσιο των επιτόπιων ερευνών του Κέντρου Λαογραφίας της Ακαδημίας Αθηνών».

—Γεώργιος Ν. Αικατερινίδης, Διευθυντής Ερευνών (τ.) του Κέντρου Ερεύνης της Ελληνικής Λαογραφίας της Ακαδημίας Αθηνών: «Το Κινηματογραφικό Τμήμα του Κέντρου Λαογραφίας (προβολή βίντεο διάρκειας 15’)».

Θα ακολουθήσουν προβολή πρωτογενούς υλικού της κινηματογραφικής αποστολής των Γεωργίου Κ. Σπυριδάκη και Γεωργίου Ν. Αικατερινίδη στην Κάλυμνο (1964, διάρκειιας 40’) και συζήτηση για τα θέματα της κινηματογράφησης.