Συνέδρια
14 Ιουνίου 2019 Έναρξη
14 Ιουνίου 2019 Λήξη
10.00-17.00 Ώρα
Ελλάδα Μουσείο Ακρόπολης, Διονυσίου Αρεοπαγίτου 15, Αθήνα

Ιστοσελίδα

Επιστήμη χωρικών δεδομένων, αρχαιολογία και διαχείριση πολιτιστικής κληρονομιάς

Παρασκευή 14 Ιουνίου 2019

Ημερίδα με τίτλο «Επιστήμη χωρικών δεδομένων, αρχαιολογία και διαχείριση πολιτιστικής κληρονομιάς» διοργανώνουν η δρ Παρή Καλαμαρά (Εφορεία Εναλίων Αρχαιοτήτων) και ο καθηγητής Jan Paul Crielaard (Vrije Universiteit Amsterdam).

Η πρωινή συνεδρίαση της ημερίδας θα αφιερωθεί στην παρουσίαση μιας καινοτόμου ψηφιακής πλατφόρμας που έχει αναπτυχθεί στο πλαίσιο ενός ευρύτερου επιστημονικού έργου που επικεντρώνεται στη νότια Εύβοια, το οποίο υλοποιείται από την Εφορεία Αρχαιοτήτων της Εύβοιας και το Ολλανδικό Ινστιτούτο Αθηνών. Συνδυάζοντας έναν τρισδιάστατο χάρτη της περιοχής με δεδομένα τηλεπισκόπησης και πληροφορίες σχετικά με αρχαιολογικές θέσεις γνωστές από έρευνες και ανασκαφές, προσφέρει ένα διαδραστικό εργαλείο για τη διάχυση της γνώσης και σε άλλους μελετητές και για την παρακολούθηση της πολιτιστικής κληρονομιάς.

Κατά τη διάρκεια της απογευματινής συνεδρίασης, αρκετοί ομιλητές θα παρουσιάσουν παλαιότερα και τρέχοντα ψηφιακά έργα που συνδέονται με τη Μάνη, την Κορινθία, τα ελληνικά νησιά και τη Via Appia στη Ρώμη, καθώς και πρόσφατα δεδομένα για το νέο Ελληνικό Αρχαιολογικό Κτηματολόγιο.

Το πρόγραμμα της ημερίδας