Άλλες εκδηλώσεις
21.00 Ώρα
Ελλάδα Άλσος Αριστοτέλη, Στάγειρα Χαλκιδικής, Δήμος Αριστοτέλη

e-mail.: orfeia.armonia@gmail.com
Ιστοσελίδα

Αρχαία ελληνική μουσική

17 Ιουλίου 2012

Για δεύτερη συνεχή χρονιά το σύνολο αρχαιοελληνικής μουσικής Ορφεία Αρμονία θα εμφανιστεί στο Άλσος Αριστοτέλη, στα Στάγειρα Χαλκιδικής, στα πλαίσια των εκδηλώσεων «Αριστοτέλεια 2012».

Την Τρίτη 17/7, σε ένα περιβάλλον αρμονικά συνυφασμένο με τη μουσική του συνόλου, οι ήχοι των αρχαιοελληνικών οργάνων μαζί με την ανθρώπινη φωνή συναντούν τους ήχους της φύσης και οδηγούν το κοινό σε ένα ταξίδι μακρινό, αλλά συγχρόνως τόσο οικείο.

Το μουσικό σύνολο «Ορφεία Αρμονία» αποτελείται από μουσικούς με εξειδίκευση του καθενός σε συγκεκριμένο αρχαίο μουσικό όργανο, πιστό αντίγραφο μουσικών οργάνων της αρχαίας ελληνικής ιστορίας, με το οποίο ερμηνεύει τα σωζόμενα μουσικά αποσπάσματα. Οι τεχνικές επί των οργάνων προέκυψαν από τη μελέτη των κειμένων, των καλλιτεχνικών απεικονίσεων και των γνώσεων που μας παρέχει η ελληνική παράδοση.

Η «Ορφεία Αρμονία» πρωτοεμφανίστηκε στην Αίθουσα Τελετών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου το 2007 και κατόπιν ακολούθησαν συνεργασίες με το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος (Μαρώνεια Θράκης), εμφανίσεις στα «Λειβήθρεια Ολύμπου», στο Δίον (39ο Φεστιβάλ Ολύμπου), στο Μουσείο Μπενάκη, στο Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης, σε συνέδρια και στα Φεστιβάλ «ΚΟΘ Underground».

Η συναυλία αποτελεί επίσης την έναρξη της Θερινής Μουσικής Ακαδημίας Παλαιάς και Παραδοσιακής Μουσικής, η οποία ξεκινά την Τετάρτη 18 και διαρκεί ως την Κυριακή 22 Ιουλίου 2012 στην Αρναία.