Εκθέσεις
Ανοικτή όλο το 24ωρο Ώρα
Ελλάδα Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών Ελευθέριος Βενιζέλος, Σπάτα Αττικής

Τηλ.: +30 213 213957
e-mail.: press@byzantinemuseum.gr
Ιστοσελίδα

Το ΒΧΜ σε φωτογραφίες

10 Ιανουαρίου - 30 Απριλίου 2012

Στο πλαίσιο της συνεργασίας του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών με το Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο εκτίθεται μία συνοπτική φωτογραφική παρουσίαση των Μόνιμων Συλλογών του Μουσείου.

Το ΒΧΜ έχει ήδη συμπληρώσει ένα χρόνο από την ολοκλήρωση και παρουσίαση στο κοινό της νέας Έκθεσης των Μόνιμων Συλλογών του, η οποία συγκροτήθηκε στη βάση μιας εντελώς νέας μουσειολογικής πρότασης, συμβατής με τις απαιτήσεις της σύγχρονης μουσειολογίας.

Οι επισκέπτες της έκθεσης στον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν όψεις των θεματικών ενοτήτων της μόνιμης έκθεσης του Μουσείου, οι οποίες πραγματεύονται με τρόπο συνθετικό την εποχή από την ύστερη αρχαιότητα (3ος αιώνας) έως και την ίδρυση του ελληνικού κράτους.

Οι όψεις των Μόνιμων Συλλογών του Μουσείου παρουσιάζονται στον Διεθνή Αερολιμένα σε διάλογο με τις περιοδικές εκθέσεις σύγχρονης τέχνης, τις οποίες έχει προγραμματίσει το ΒΧΜ στους χώρους του για το πρώτο εξάμηνο του 2012 και οι οποίες αποτυπώνουν την πρόσληψη της βυζαντινής τέχνης από τα σύγχρονα εικαστικά ρεύματα.