Συνέδρια
10.30 Ώρα
Ελλάδα Μουσείο Ακρόπολης, Διονυσίου Αρεοπαγίτου 15, Αθήνα 11742

Τηλ.: (+30)210 80 10 600 Fax: (+30) 210 80 05 763
e-mail.: info@law-archaeology.gr
Ιστοσελίδα

Συνέδριο για τη διακίνηση πολιτιστικών αγαθών

19 Μαΐου 2012

Η Ελληνική Εταιρεία Δικαίου Αρχαιοτήτων (ΕΕΔικΑ) διοργανώνει υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού, με την υποστήριξη του Ελβετικού Υπουργείου Πολιτισμού καισε συνεργασία με το  γερμανικό Ινστιτούτο για το  Δίκαιο  και την Τέχνη (IFKUR), το πρώτο διεθνούς εμβέλειας νομικό συνέδριο στην Ελλάδα για την Τέχνη και τον Πολιτισμό με θέμα: «Η Διεθνής και Ευρωπαϊκή Διακίνηση Πολιτιστικών Αγαθών: Σύγχρονες Τάσεις – Θεσμικές Μεταρρυθμίσεις. Ελλάδα, Ελβετία, Γερμανία, Αυστρία».

Στόχος του συνεδρίου είναι η ανταλλαγή και καταγραφή εμπειριών από την ορθή ή πλημμελή εφαρμογή του εθνικού και διεθνούς νομικού πλαισίου διακίνησης πολιτιστικών αγαθών, καθώς και η εξέταση προτάσεων βελτίωσης του υπάρχοντος καθεστώτος προστασίας χρησιμοποιώντας ως παράδειγμα την Ελλάδα, την Ελβετία, τη Γερμανία και την Αυστρία, χώρες οι οποίες έχοντας διαφορετικό νομικό πλαίσιο αντιπροσωπεύουν τα κύρια νομικά συστήματα προστασίας πολιτιστικών αγαθών.

Λόγω περιορισμένων θέσεων όσοι επιθυμούν να συμμετάσχουν στο συνέδριο θα πρέπει να εγγραφούν στέλνοντας το όνομά τους, τον τίτλο και τα στοιχεία επικοινωνίας του στο info@law-archaeology.gr.

Το πρόγραμμα του Συνεδρίου