Άλλες εκδηλώσεις
13 Ιανουαρίου 2023 Έναρξη
13 Ιανουαρίου 2023 Λήξη
17:00 Ώρα
Ελλάδα Ιστορικό Αρχείο ΠΙΟΠ, Δωρίδος 2 και Λεωφόρος Ειρήνης 14, Ταύρος

Ιστοσελίδα

«Πολιτιστικές διαστάσεις της βαθιάς μάθησης»: παρουσίαση αποτελεσμάτων του έργου

Παρασκευή 13 Ιανουαρίου 2023

Το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ), το Εθνικό Κέντρο Έρευνας Φυσικών Επιστήμων «ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΣ», η εταιρεία ΜΠΟΥΚΣΚΑΝΝΕΡ ΑΕ και η εταιρεία DOTSOFT AE, στο πλαίσιο εκτέλεσης του έργου «Πολιτιστικές διαστάσεις της βαθιάς μάθησης» με το ακρωνύμιο CULDILE παρουσιάζουν την καινοτόμο διαδικτυακή εφαρμογή για την ψηφιακή επεξεργασία ιστορικών τεκμηρίων σε χρήστες από την κοινότητα των αρχείων.

Μπορεί κανείς να αναζητήσει με «έξυπνο» τρόπο την πληροφορία που βρίσκεται σε τεκμήρια ιστορικών αρχείων; Η εφαρμογή επιτρέπει αναζητήσεις βασιζόμενη σε καινοτόμο λογισμικό ψηφιοποίησης, βελτιστοποίησης εικόνας και κατανόησης τεκμηρίων πολιτισμού με χρήση προηγμένων τεχνικών επεξεργασίας εικόνας, αναγνώρισης προτύπων και βαθιάς μηχανικής μάθησης. Στην εκδήλωση θα γίνει αποτίμηση των αποτελεσμάτων του έργου, θα παρουσιαστούν αντίστοιχες δράσεις από άλλους φορείς, ενώ θα υπάρξει και ενημέρωση για ευκαιρίες χρηματοδότησης μελλοντικών έργων από εκπρόσωπο της Γενικής Γραμματείας Έρευνας και Καινοτομίας.

Η είσοδος είναι ελεύθερη. Απαραίτητη η κράτηση θέσης.

Για πληροφορίες και κρατήσεις, μπορείτε να επικοινωνείτε με το Ιστορικό Αρχείο ΠΙΟΠ, στο τηλέφωνο 210 3418051 (Δευτέρα-Παρασκευή 9:00-17:00).