Άλλες εκδηλώσεις
19:00 Ώρα
Ελλάδα Ίδρυμα Ευγενίδου (Αμφιθέατρο), Λεωφ. Συγγρού 387, Π. Φάληρο

Τηλ.: 210 9469631-32
Ιστοσελίδα

Ο Μηχανισμός των Αντικυθήρων

Τετάρτη 23 Μαΐου 2012

Το πρόσφατο βιβλίο του καθηγητή του Πανεπιστημίου Αθηνών και Διευθυντή του Εργαστηρίου Αστροφυσικής κ. Ξενοφώντα Μουσά με τίτλο «Ο Μηχανισμός των Αντικυθήρων» παρουσιάζει η Βιβλιοθήκη του Ιδρύματος Ευγενίδου.

Για το βιβλίο, το οποίο εκδόθηκε από την Ένωση Ελλήνων Φυσικών (2011), θα μιλήσουν ο κ. Κώστας Τσεφαλάς (φυσικός, μέλος του Δ.Σ. της Ένωσης Ελλήνων Φυσικών) και ο συγγραφέας, καθηγητής κ. Ξενοφών Δ. Μουσάς, ενώ τον συντονισμό της εκδήλωσης έχει αναλάβει ο κ. Διονύσης Π. Σιμόπουλος, Διευθυντής του Νέου Ψηφιακού Πλανηταρίου του Ιδρύματος Ευγενίδου.

Το βιβλίο αποτελεί έναν βασικό οδηγό, αλλά και την πρώτη παρουσίαση του Μηχανισμού των Αντικυθήρων, και είναι γραμμένο από έναν από τους επιστήμονες που σήμερα πρωταγωνιστούν στη μελέτη του. Κατά την παρουσίαση οι ομιλητές θα αναφερθούν με τρόπο απλό και κατανοητό στα πολλά και ενδιαφέροντα μυστικά του Μηχανισμού, και κατ’ επέκταση στα μυστικά της αρχαίας αστρονομίας.

Η είσοδος στην εκδήλωση είναι ελεύθερη, απαραίτητη είναι όμως η δήλωση συμμετοχής –και μέχρι εξαντλήσεως των θέσεων– στα τηλέφωνα της Βιβλιοθήκης του Ιδρύματος Ευγενίδου 210 9469631-32, τις ημέρες και ώρες λειτουργίας της (Δευτέρα έως Πέμπτη: 8:30-20:00, Παρασκευή και Σάββατο: 8:30-15:30).

Μετά το τέλος της εκδήλωσης θα πραγματοποιηθούν τα εγκαίνια της έκθεσης «Ο Μηχανισμός των Αντικυθήρων και η Ιστορία της Ελληνικής Αστρονομίας».