Άλλες εκδηλώσεις
11.00 Ώρα
Ελλάδα Block 33, 26ης Οκτωβρίου 33, Σφαγεία, Θεσσαλονίκη

e-mail.: orfeia.armonia@gmail.com
Ιστοσελίδα

Ορφεία Αρμονία: Συναυλία αρχαιοελληνικής μουσικής

25 Σεπτεμβρίου 2011

Συναυλία της Ορφείας Αρμονίας στο 2 φεστιβάλ ΚΟΘ Underground

Το Σύνολο Αρχαίας Ελληνικής Μουσικής «Ορφεία Αρμονία» συμμετέχει την Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου στο 2ο φεστιβάλ ανοιχτής έκφρασης και δημιουργίας με τίτλο «ΚΟΘ Underground», μια διοργάνωση του Συλλόγου Μονίμων Υπαλλήλων της Κρατικής Ορχήστρας Θεσσαλονίκης και του ΚΕΘΕΑ «Ιθάκη».

Πιστός «συνοδοιπόρος» του όλου εγχειρήματος, καθώς εμφανίστηκε και στην παρθενική διοργάνωση του φεστιβάλ, η «Ορφεία Αρμονία» δίνει τη δυνατότητα στο κοινό να απολαύσει αποσπάσματα αρχαιοελληνικών ύμνων ερμηνευμένα με μοναδικά ανακατασκευασμένα μουσικά όργανα, πιστά αντίγραφα μουσικών οργάνων της αρχαίας ελληνικής ιστορίας.

Η εμπειρία της ακρόασης της Μουσικής, του Άσματος και της Όρχησης είναι μοναδική, ενώ η εντύπωση που δημιουργεί στον σύγχρονο ακροατή ο ήχος των αρχαίων οργάνων αποτελεί μία άκρως ενδιαφέρουσα προσέγγιση της «ηχητικής ευζωίας » των αρχαίων Ελλήνων.

Η «Ορφεία Αρμονία» μέχρι σήμερα έχει δώσει πάρα πολλές παραστάσεις σε αρχαία θέατρα ανά την Ελλάδα, αλλά και σε πολιτιστικούς χώρους η Αίθουσα Τελετών του ΑΠΘ, το Μουσείο Μπενάκη, καθώς και συμμετοχές σε διεθνή συνέδρια, μετέχοντας σε μεγάλα γεγονότα πολιτισμού, ενώ παράλληλα αναπτύσσει και άλλες δράσεις όπως εκπαιδευτική (παρουσιάσεις σε σχολεία), ηχογραφήσεις και δημιουργία τηλεοπτικών αφιερωμάτων και εκπομπών.

Συνοπτικά, το φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί από τις 23 έως τις 25 Σεπτεμβρίου (Παρασκευή-Σάββατο από τις 8 μ.μ., Κυριακή από τις 11 π.μ.) Block 33 όπου συναυλίες διαφόρων συνόλων, εκθέσεις, εργαστήρια, σεμινάρια, προβολή βίντεο, δρώμενα για παιδιά, συνθέτουν το κυρίως αλλά και το παράλληλο πρόγραμμα δράσεων του «ΚΟΘ Underground». Είκοσι σύνολα από μουσικούς της ΚΟΘ, ή με τη συμμετοχή τους, παίζουν ροκ, ποπ, τζαζ, μουσική δωματίου, αρχαία ελληνική μουσική, οθωμανική μουσική, τάνγκο και μουσική κινηματογράφου, αυτοσχεδιάζουν και παρουσιάζουν πρωτότυπες μουσικές για σύνολα κρουστών, παράλληλα με προβολές, χορό και θεατρικά δρώμενα. Στο φεστιβάλ συμμετέχουν επίσης οι μουσικές ομάδες του ΚΕΘΕΑ «Ιθάκη» και της Κοινωνικής Ομάδας Υποστήριξης Νέων «ΑΡΣΙΣ», που είναι ο προσκεκλημένος φορέας. Στις παράλληλες δράσεις εντάσσονται το σεμινάριο του Ross Daly (21-24 Σεπτεμβρίου) στην Αίθουσα Δοκιμών ΚΟΘ (Λεωφ. Νίκης 73), με θέμα «Σύνθεση σε τροπικά μουσικά συστήματα» (συνδιοργανωτής: Σύλλογος Φίλων ΚΟΘ).