Άλλες εκδηλώσεις
9 Νοεμβρίου 2012 Έναρξη
9 Νοεμβρίου 2012 Λήξη
17:00 Ώρα
Ελλάδα Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς, Αγγ. Γέροντα 6, Πλάκα

Τηλ.: 210 3256932
Ιστοσελίδα

Μπρίκια κολλάμε!

Παρασκευή 9 Νοεμβρίου 2012

Επιστημονική Συνάντηση για την παρουσίαση του ερευνητικού προγράμματός του για την τεχνική της λευκοσιδηρουργίας διοργανώνει το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς.

Πρώτο ερέθισμα για το ερευνητικό πρόγραμμα αποτέλεσε η μελέτη της περίπτωσης του οικοτέχνη λευκοσιδηρουργού Γεωργίου Χατζηλάου από την Αλικαρνασσό της Μ. Ασίας, που εργάστηκε στην Αθήνα από τη δεκαετία του 1930 μέχρι τον θάνατό του το 1998. Πολυάριθμα κατάλοιπα της εργασίας του τεχνίτη μαζί με σχέδια, παραγγελίες και γραπτά τεκμήρια ατομικής και οικογενειακής του ιστορίας, οδήγησαν στη γεωγραφική και χρονική επέκταση της μελέτης, η οποία περιέλαβε σύγχρονα και παλαιότερα εργαστήρια από την Κάλυμνο, την Τήνο, τη Χίο, τη Β. Ελλάδα, την Αθήνα και τον Πειραιά, καλύπτοντας τόσο τη χειροποίητη, όσο και τη βιοτεχνική παραγωγή.

Στην επιστημονική συνάντηση θα παρουσιαστούν όψεις της ιστορίας του κλάδου, της τεχνικής των σύγχρονων και παλαιότερων εργαστηρίων και της σχέσης των δημιουργών με την τέχνη και το περιβάλλον τους και θα γίνει αναφορά σε ζητήματα θεωρίας και μεθοδολογίας όσον αφορά τη μελέτη των τεχνικών.

Το πρόγραμμά της θα συμπληρωθεί από ξενάγηση (Σάββατο, 10 Νοεμβρίου 2012, 10 π.μ., για περιορισμένο αριθμό συμμετεχόντων) στο εργαστήριο του Γιάννη Τερίκογλου, στου Ψυρρή.

Επιστημονική Συνάντηση για την Τεχνική της Λευκοσιδηρουργίας_Πρόγραμμα_