Άλλες εκδηλώσεις
17:00-20:00 Ώρα
Ελλάδα Μουσείο Μπενάκη, Κεντρικό κτίριο, Κουμπάρη 1 και Βασ. Σοφίας, Αθήνα

Τηλ.: 210 3671043
Ιστοσελίδα

Μάθε για την αρχαιοκαπηλία

Παρασκευή 14 Οκτωβρίου 2011

Ντοκιμαντέρ, κινούμενα σχέδια, παιχνίδια, κουκλοθέατρο και συζητήσεις με αρχαιολόγους προσφέρει το Μουσείο Μπενάκη σε μικρούς και μεγάλους 6-96 ετών.

Η εκδήλωση πραγματοποιείται στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος «Witness the Past», με τη συνεργασία του ΤΕΙ Αθήνας, του Μουσείου Μπενάκη, της Anemon Productions, της Εταιρείας Μεσσηνιακών Αρχαιολογικών Σπουδών και της Θέτις Authentics.

Το πρόγραμμα θα ξεκινήσει με την προβολή ταινίας animation και ντοκιμαντέρ μικρού μήκους, τα οποία διηγούνται ιστορίες αρχαιοκαπηλίας στην Ελλάδα, την Αίγυπτο και την Κύπρο. Μετά την προβολή, τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να συζητήσουν με τον καθηγητή κ. Πέτρο Θέμελη, διευθυντή των ανασκαφών στην αρχαία Μεσσήνη.

Τα παιδιά μικρότερων ηλικιών θα διερευνήσουν μαζί με τον Κουκλοθίασο «Ψευτιά με Αυτιά» μια μυστηριώδη υπόθεση αρχαιοκαπηλίας, όπου πρωταγωνιστούν πήλινες πλαγγόνες (κούκλες) στο έργο «Η ΑΦ01 και η μαγική ίυγγα».

Φυσικά δε θα λείπει το παιχνίδι! Παιχνίδια που ταξιδεύουν στο χρόνο, όπως η σβούρα, τα κότσια, οι βώλοι, το κουμπί και αγγεία περιμένουν τα παιδιά να παίξουν μαζί τους σε σπαζοκεφαλιές και κουΐζ με πολλά βραβεία.

Η είσοδος είναι ελεύθερη.

Κράτηση θέσεων: 210 3671043