Άλλες εκδηλώσεις
26 Ιανουαρίου 2013 Έναρξη
26 Ιανουαρίου 2013 Λήξη
11:00 Ώρα
Ελλάδα Βιβλιοθήκη του Ιδρύματος Ευγενίδου, Λεωφ. Συγγρού 387, Π. Φάληρο (είσοδος από οδό Πεντέλης 11)

Τηλ.: 210 9469631/632
Ιστοσελίδα

Ιστορία για ένα μικρό μαμούθ

Σάββατο 26 Ιανουαρίου 2013

Σ΄ ένα ταξίδι στην Εποχή των Παγετώνων, μέσα από την παρουσίαση του βιβλίου του Μιχαήλ Δ. Δερμιτζάκη «Ιστορία για ένα μικρό μαμούθ», προσκαλούν τους μικρούς τους φίλους, η Βιβλιοθήκη, η Διαδραστική Έκθεση Επιστήμης και Τεχνολογίας του Ιδρύματος Ευγενίδου και οι Εκδόσεις Πατάκη.

Τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία μέσα από οπτικοακουστικό υλικό, πρωτότυπα δρώμενα και παιχνίδια εμπνευσμένα από το βιβλίο να γνωρίσουν τις περιπέτειες του Τότο, του μικρού αγοριού που θα ταξιδέψει στην πλάτη ενός μικρού μαμούθ για να γνωρίσει τον παγωμένο κόσμο της τούνδρας και των εύφορων κοιλάδων εκείνης της εποχής.

Παράλληλα, μέσα από το εκπαιδευτικό πρόγραμμα της Βιβλιοθήκης «Η ιστορία της γραφής» θα μάθουν πώς δημιουργήθηκαν οι περίφημες σπηλαιογραφίες, ενώ με τη βοήθεια της Διαδραστικής Εκθεσης Επιστήμης και Τεχνολογίας θα παρακολουθήσουν «περίεργα» πειράματα, που θα τους βοηθήσουν να κατανοήσουν τα χαρακτηριστικά της ζωής των ηρώων του παραμυθιού. Και στο τέλος φυσικά τα παιδιά θα γνωρίσουν τον συγγραφέα, ο οποίος θα τους αποκαλύψει μικρά μυστικά του βιβλίου του.

Ο συγγραφέας του βιβλίου Μιχάλης Δερμιτζάκης, ως καθηγητής Γεωλογίας και Παλαιοντολογίας στο Πανεπιστήμιο Αθηνών αφιέρωσε τη ζωή και την επαγγελματική του δραστηριότητα στην προβολή των γεωεπιστημών. Μέσα από το βιβλίο αυτό απευθύνεται στα παιδιά, με την επιθυμία να τα φέρει σε επαφή με τη συναρπαστική ζωή ενός κόσμου που υπήρξε χιλιάδες χρόνια πριν!

Η παρουσίαση απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας 9 έως 12 ετών.

Η είσοδος στην παρουσίαση είναι ελεύθερη, απαραίτητη είναι όμως η δήλωση συμμετοχής —και έως εξαντλήσεως των διαθέσιμων θέσεων— στα τηλέφωνα της Βιβλιοθήκης: 210 9469631 και 632.