Εκθέσεις
Δευτέρα, Τετάρτη, Παρασκευή, Σάββατο: 09:00-17:00 / Πέμπτη: 09:00-24:00 / Κυριακή: 09:00-13:00 /Τρίτη: Κλειστά Ώρα
Ελλάδα Μουσείο Μπενάκη, Κεντρικό κτίριο, Κουμπάρη 1 και Βασ. Σοφίας, Αθήνα

Τηλ.: 210 3671000
e-mail.: benaki@benaki.gr
Ιστοσελίδα

Η νεοελληνική τέχνη στα ημερολόγια της ΑΓΕΤ

26 Οκτωβρίου-4 Δεκεμβρίου 2011

Η πρώτη έκθεση με έργα από τη συλλογή έργων τέχνης της ΑΓΕΤ Ηρακλής με τίτλο «Η νεοελληνική τέχνη μέσα από τα ημερολόγια της ΑΓΕΤ Ηρακλής (1956-2009)». Η συλλογή έχει παραχωρηθεί στο Μουσείο Μπενάκη για 19 χρόνια, με στόχο την όσο το δυνατόν καλύτερη και αρτιότερη προβολή και αξιοποίησή της.

Πρόκειται για μια αναδρομική έκθεση, που θα συμπεριλάβει έργα από όλα τα ημερολόγια της ΑΓΕΤ, με χρονολογική σειρά, ώστε να επισημανθεί, με τον τρόπο αυτό, η αδιάλειπτη παρουσία τους στην καθημερινή ζωή για μια περίοδο μεγαλύτερη των πενήντα ετών.

Μεταξύ των ζωγράφων που θα εκπροσωπηθούν είναι εκπρόσωποι της «παλαιότερης» γενιάς, ο Νίκος Χατζηκυριάκος-Γκίκας, ο Γιάννης Μόραλης, ο Γιάννης Τσαρούχης, ο Σπύρος Βασιλείου, ο Γιάννης Σπυρόπουλος, αλλά και αρκετοί νεότεροι, όπως ο Παναγιώτης Τέτσης, ο Αλέκος Λεβίδης, ο Γιώργης Βαρλάμος, ο Δημήτρης Μυταράς και ο Αλέκος Φασιανός.

Θα παρουσιαστούν, τέλος, και ορισμένα από τα ημερολόγια, τα οποία, εκτός από το γεγονός ότι αποτελούν πλέον ιστορικά τεκμήρια, είναι και από μόνα τους μικρά έργα τέχνης.

Διοργάνωση: Μουσείο Μπενάκη.