Άλλες εκδηλώσεις
7 Μαρτίου 2013 Έναρξη
7 Μαρτίου 2013 Λήξη
19.00 Ώρα
Ελλάδα Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο, Βασ. Σοφίας 22, Αθήνα

Τηλ.: 210 8221449
e-mail.: esag@otenet.gr
Ιστοσελίδα

Ελβετική Αρχαιολογική Σχολή 2012

Πέμπτη 7 Μαρτίου 2013

Η Ελβετική Αρχαιολογική Σχολή διοργανώνει στο Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο την ετήσια συνέλευσή της. Πρόκειται για την ετήσια ομιλία του Διευθυντή της Ελβετικής Σχολής στην Ελλάδα, Καθηγητή Karl Reber.

Ο καθηγητής Karl Reber θα παρουσιάσει το έργο της Ελβετικής Αρχαιολογικής Σχολής στην Ελλάδα για το έτος 2012 κάνοντας ειδική μνεία στα αποτελέσματα των ανασκαφών στα ρωμαϊκά λουτρά της Ερέτριας και των δοκιμαστικών τομών στην Αμάρυνθο σε αναζήτηση του Αρτεμισίου.

Την ομιλία του Διευθυντή θα χαιρετήσει και θα προλογίσει ο Αξιότιμος Πρέσβης της Ελβετίας στην Ελλάδα, κ. Lorenzo Amberg.

Η ετήσια συνάντηση θα κλείσει με την ανακοίνωση του Καθηγητή Κλασικής Αρχαιολογίας στο Πανεπιστήμιο της Γενεύης Lorenz Baumer. O καθηγητής Lorenz Baumer θα μιλήσει για τις αρχαιολογικές έρευνες στη θέση της αρχαίας πόλεως του Κρότωνος, στην επαρχία της Καλαβρίας.

Το 2010, το Πανεπιστήμιο της Γενεύης ξεκίνησε στην περιοχή ένα νέο ερευνητικό πρόγραμμα σε άμεση συνεργασία με το Ufficio Territoriale di Crotone e della Sila of the Soprintendenza per i Beni Archeologici della Calabria και τον διευθυντή του Dr Domenico Marino.

Στόχος της έρευνας είναι η καλύτερη κατανόηση της πόλεως του Κρότωνος και της επικράτειάς του. Τα αποτελέσματα των πρώτων ανασκαφικών ερευνών και οι προοπτικές για τις μελλοντικές έρευνες θα παρουσιαστούν στην ανακοίνωση του Καθηγητή.

Η ομιλία του Διευθυντή της Αρχαιολογικής Σχολής θα γίνει στα γαλλικά και η ανακοίνωση του Καθηγητή Lorenz Baumer στα αγγλικά.