Άλλες εκδηλώσεις
18:30-21:00 Ώρα
Ελλάδα Ευρωπαϊκό Πολιτιστικό Κέντρο Δελφών, Δελφοί

Τηλ.: 22650-82312/3
e-mail.: iepka@culture.gr

Έκθεση επιγραφών στο Μουσείο Δελφών

Δευτέρα 23 Ιανουαρίου 2012

Εκδήλωση της Ι′ Εφορείας Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων με αφορμή την έκθεση ενεπίγραφων λίθων στο Αρχαιολογικό Μουσείο Δελφών και κύριο ομιλητή τον Dominique Mulliez.

Θα ακολουθήσει ξενάγηση στην έκθεση επιγραφών στο Αρχαιολογικό Μουσείο Δελφών.

Η έκθεση

Στην επιμήκη, μερικώς υπαίθρια αίθουσα στον ισόγειο χώρο του Αρχαιολογικού Μουσείου Δελφών η Ι′ ΕΠΚΑ ολοκλήρωσε τη διαμόρφωση έκθεσης στην οποία περιλαμβάνονται περισσότεροι από σαράντα ενεπίγραφοι λίθοι.

Η επιλογή τους έγινε ύστερα από πρόταση του τέως Διευθυντή της Γαλλικής Σχολής Αθηνών και νυν Καθηγητή Ελληνικού Πολιτισμού στο Πανεπιστήμιο Paris-Sorbonne, κου Dominique Mulliez. Αποτελούν μικρό μόνο τμήμα του τεράστιου επιγραφικού πλούτου που έχει βρεθεί κατά τις ανασκαφές στο χώρο, συνιστούν από τις πλέον χαρακτηριστικές μαρτυρίες και δίνουν μια σαφή εικόνα όλων των κατηγοριών επιγραφών στις οποίες αναφέρονται, όπως είναι οι αποφάσεις της Αμφικτυονίας, οι αφιερώσεις πόλεων, βασιλέων και αυτοκρατόρων, οι αγωνιστικές και οι οικοδομικές επιγραφές.

Τη σύνταξη των εποπτικών κειμένων ανέλαβε ο κος Mulliez και τη μετάφρασή τους στην ελληνική και αγγλική ο αρχαιολόγος της Ι′ ΕΠΚΑ, κ. Ν. Πετρόχειλος.