Άλλες εκδηλώσεις
18.30 Ώρα
Ελλάδα Βυζαντινό Μουσείο Ιωαννίνων, Κάστρο Ιωαννίνων

Τηλ.: 26510 39580
e-mail.: 8eba@culture.gr

«Ηπειρόνδε»

Σάββατο 21 Ιανουαρίου 2012

Παρουσίαση της έκδοσης «Ηπειρόνδε: Proceedings of the 10th International Symposium of Byzantine Sigillography (Ioannina, 1-3 October 2009)» του τμήματος Ιστορίας και Αρχαιολογίας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.

Πρόκειται για τα πρακτικά των ομιλιών που έγιναν στο 10ο Διεθνές Συμπόσιο Βυζαντινής Σφραγιστικής, το οποίο πραγματοποιήθηκε μεταξύ 1-3 Οκτωβρίου του 2009 στο συνεδριακό κέντρο «Κάρολος Παπούλιας» του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και στο Ιτς Καλέ.

Επιμελητές της έκδοσης είναι ο επίκουρος καθηγητής του Ιστορικού-Αρχαιολογικού Χρήστος Σταυράκος, καθώς και η Βαρβάρα Παπαδοπούλου, διευθύντρια 8ης Εφορείας Βυζαντινών Αρχαιοτήτων.

Την παρουσίαση του τόμου θα κάνει η καθηγήτρια του τμήματος Ιστορίας και Αρχαιολογίας Κατερίνα Λιάμπη.

Στο συμπόσιο συμμετείχαν επιστήμονες από όλο τον κόσμο και το θέμα στο οποίο επικεντρώθηκε ήταν τα σημεία συνάντησης Σφραγιστικής και Αρχαιολογίας, επειδή και οι σφραγίδες είναι πολύ συχνά αρχαιολογικά ευρήματα. Το συμπόσιο των Ιωαννίνων ήταν το πρώτο το οποίο έγινε εκτός πρωτεύουσας κράτους, όπου φιλοξενείται συνήθως (Αθήνα, Βιέννη, Βερολίνο κ.λπ.). Ο τόμος δημιουργήθηκε στα Γιάννενα, ενώ στην έκδοσή του αναμείχθηκε και ο εκδοτικός οίκος Harrassowitz, στο Βισμπάντεν της Γερμανίας, ένας από τους πιο σημαντικούς στο χώρο.