Μια εξαιρετικά ενδιαφέρουσα διάλεξη, παρουσίαση και συζήτηση για την άγρια ζωή και την ποικιλία των ζώων που έζησαν στην περιοχή του Πικερμίου, θα πραγματοποιηθεί από τον κ. Νικόλαο Τσουκαλά, MSc Γεωλόγο-Στρωματογράφο του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου, Υπ. Διδάκτωρ Παλαιοντολογίας ΕΚΠΑ, την Παρασκευή 10 Αυγούστου και ώρα 19:30, στις εγκαταστάσεις του Μουσείου στο Σίγρι.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης θα πραγματοποιηθεί παρουσίαση και ομιλία – συζήτηση για τους παλαιοντολογικούς θησαυρούς σπονδυλωτών ζώων που έχουν ανακαλυφθεί στην περιοχή της Ανατολικής Αττικής τα τελευταία 180 χρόνια.

Οι παρευρισκόμενοι θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν την Πικερμική πανίδα, μια από τις πιο σημαντικές πανίδες με ιππάρια, καμηλοπαρδάλεις, πιθήκους, ύαινες, αντιλόπες, ελάφια, χοίρους, ρινόκερους, μαχαιρόδοντες, μαστόδοντες (προγονικές μορφές των ελεφάντων) κ.ά., και να ταξιδέψουν νοερά στο παρελθόν πριν 7 εκατομμύρια χρόνια, όταν η περιοχή είχε την εικόνα σαβάνας.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ: Τηλέφωνο 2253054434,

E-mail lesvospf@otenet.gr, www.lesvosmuseum.gr.

ΩΡΑΡΙΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΜΟΥΣΕΙΟΥ, ΠΑΡΚΟΥ ΑΠΟΛΙΘΩΜΕΝΟΥ ΔΑΣΟΥΣ ΣΙΓΡΙΟΥ, ΠΑΡΚΟΥ ΑΠΟΛΙΘΩΜΕΝΟΥ ΔΑΣΟΥΣ ΠΛΑΚΑΣ και ΘΑΛΑΣΣΙΟΥ ΠΑΡΚΟΥ ΑΠΟΛΙΘΩΜΕΝΟΥ ΔΑΣΟΥΣ ΝΗΣΙΩΠΗΣ:

Καθημερινά Δευτέρα – Πέμπτη 9:00 – 17:00,

Παρασκευή – Σάββατο 9:00 – 19:00 & Κυριακή 10:00-19:00.