Γίνε μέλος
Αποστολή με email
Το email σας *
email φίλου *
CAPTCHA *
CAPTCHA Code *
Ανανέωση CAPTCHA
Μήνυμα
* υποχρεωτικά πεδία
Αποστολή
More
Ειδήσεις: ΕΦΑ Φθιώτιδας και Ευρυτανίας
Ψηφιδωτό δάπεδο στο ναό του Αγίου Λεωνίδη, στο Κλαυσί Ευρυτανίας (φωτ. 24η ΕΒΑ).

«Με τ’ αλφαβητάρι των άστρων…» στην Ευρυτανία

Εκδήλωση στη βασιλική του Αγίου Λεωνίδη

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Φθιώτιδας και Ευρυτανίας, συμμετέχοντας στην πανελλήνια δράση του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού με τίτλο «Εν νυκτί», διοργανώνει σε συνεργασία με τον Δήμο Καρπενησίου, την Τρίτη 31 Ιουλίου 2018 και ώρες 21:00-23:30, εκδήλωση στον αρχαιολογικό χώρο της παλαιοχριστιανικής βασιλικής του Αγίου Λεωνίδη, στο Κλαυσί Ευρυτανίας. Τίτλος της εκδήλωσης «Με τ’ αλφαβητάρι των άστρων συλλαβίζοντας μύθους… ρίμες … και ήχους».

Η δράση διαρθρώνεται σε τρεις θεματικές ενότητες: α) Ομιλία με τίτλο «Ωρίων, Άρκτος, Αφροδίτη: Μυθικές και ουράνιες διαδρομές», από την αρχαιολόγο της ΕΦΑΦΕ, Αθανασία Τσόκα, β) μουσική εκδήλωση σε επιμέλεια Κωνσταντίνου Νέλλα και γ) Αστρο-παρατηρήσεις με τη συνδρομή των μελών του Συλλόγου Ερασιτεχνικής Αστρονομίας Ευρυτανίας «Άρτεμις» και του Συλλόγου Ερασιτεχνικής Αστρονομίας Αθήνας.

Σκοπός της εκδήλωσης είναι να καταφανούν στο ευρύ κοινό οι πολυεπίπεδες προεκτάσεις της νύχτας σε σχέση με την ανθρώπινη δραστηριότητα και η εναλλακτική προσέγγιση του μνημείου ως χώρου πολιτιστικής δράσης.