Γίνε μέλος
Αποστολή με email
Το email σας *
email φίλου *
CAPTCHA *
CAPTCHA Code *
Ανανέωση CAPTCHA
Μήνυμα
* υποχρεωτικά πεδία
Αποστολή
More
Ειδήσεις: Μουσείο
Αίθουσα του Μουσείου Αρχαίας Ελληνικής Τεχνολογίας Κώστα Κοτσανά στην Αθήνα.

Σημαντική προβολή για το Μουσείο Αρχαίας Ελληνικής Τεχνολογίας Κώστα Κοτσανά

Μέσα από την ηλεκτρονική πλατφόρμα της FedHATTA

Μέσα από τη δυναμική ηλεκτρονική πλατφόρμα της Ομοσπονδίας Τουριστικών Πρακτόρων (FedHATTA) για τον ελληνικό τουρισμό, «ΔΩΔΕΚΑ», θα προβάλλεται το Μουσείο Αρχαίας Ελληνικής Τεχνολογίας Κώστα Κοτσανά, ως προορισμός πολιτιστικού τουρισμού για τους επισκέπτες της Αθήνας. Η συμφωνία για την προσθήκη του Μουσείου Κοτσανά στον πλούσιο κατάλογο προορισμών και δραστηριοτήτων του «ΔΩΔΕΚΑ», στην οποία προχώρησαν οι δύο πλευρές, συνάδει με τη φιλοσοφία προβολής που εφαρμόζει η πλατφόρμα, για την ανάδειξη εναλλακτικών εμπειριών στην Ελλάδα και την προώθηση του δωδεκάμηνου τουρισμού στη χώρα μας. Σύντομα οι επισκέπτες της πλατφόρμας θα μπορούν να ενημερώνονται διαδικτυακά για το Μουσείο και τις εκδηλώσεις του μέσα από τις σελίδες του «ΔΩΔΕΚΑ».

Το μουσείο, το μοναδικό στο είδος του, εγκαινιάστηκε στις 8 Ιανουαρίου του 2018 με φιλοδοξία να παρουσιάσει και να μυήσει το κοινό στα εκπληκτικά τεχνολογικά επιτεύγματα των αρχαίων Ελλήνων, παρουσιάζοντας μια συναρπαστική αλλά άγνωστη πτυχή του αρχαίου ελληνικού πολιτισμού. Παρά το σύντομο χρονικό διάστημα της λειτουργίας του, αφήνει ήδη ευδιάκριτο αποτύπωμα στα πολιτιστικά τεκταινόμενα της πρωτεύουσας, ενώ αποτελεί και το μοναδικό pet-friendly μουσείο της Αθήνας, παρέχοντας τη δυνατότητα στους φιλόζωους να το επισκέπτονται, συνοδευόμενοι από το κατοικίδιό τους. Δεκάδες σχολεία της πρωτεύουσας και της περιφέρειας έχουν πραγματοποιήσει εκπαιδευτικές επισκέψεις και πάνω από 3.000 μαθητές έχουν περιηγηθεί στις επινοήσεις του Αρχιμήδη, του Ιππάρχου, του Φίλωνος και του Κτησιβίου, σε εκθέματα με έμφαση στη διάδραση και το παιχνίδι, τις εφευρέσεις που αποτέλεσαν τον προάγγελο της σύγχρονης τεχνολογίας.

Συνεχίζει ανοδικά το «ΔΩΔΕΚΑ»

Το «ΔΩΔΕΚΑ» (www.grecorama.com) συνεχίζει δυναμικά την πορεία του, προσφέροντας απόλυτα στοχευμένη πληροφόρηση, τόσο σε επαγγελματίες του τουρισμού όσο και σε απλούς ταξιδιώτες, από την Ελλάδα και το εξωτερικό. Ενδεικτικά, το τελευταίο τρίμηνο, μετά τη διοργάνωση του μεγάλου συνεδρίου της ASTA στην Αθήνα, η επισκεψιμότητα της πλατφόρμας από Αμερικανούς χρήστες αυξήθηκε 7%, ενώ αντίστοιχη αύξηση παρουσίασαν και οι επισκέπτες από τη Μ. Βρετανία. Το ίδιο διάστημα, η γενική επισκεψιμότητα της πλατφόρμας έχει αυξηθεί κατά 50-60%, με ιδιαίτερη διείσδυση στο κοινό νεαρής ηλικίας (το 35% των αναγνωστών είναι ηλικίας 25-35 ετών) και το σύνολο των θεμάτων από την έναρξη της λειτουργίας της, τον Νοέμβριο του 2015, υπερβαίνει τα 1.500. Η κατηγορία που σημειώνει το μεγαλύτερο ενδιαφέρον για τους αναγνώστες είναι ο Τουρισμός Δραστηριοτήτων.

ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ
1. Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ (ΚΑΧ).