Γίνε μέλος
Αποστολή με email
Το email σας *
email φίλου *
CAPTCHA *
CAPTCHA Code *
Ανανέωση CAPTCHA
Μήνυμα
* υποχρεωτικά πεδία
Αποστολή
More
Ειδήσεις: Μουσείο Ακρόπολης
Το κυνηγετικό σκυλί της Ακρόπολης. Μουσείο Ακρόπολης, γύρω στο 520 π.Χ. (Ακρ. 143).

Καλοκαίρι παρέα με τα ζώα του Μουσείου Ακρόπολης

Εκπαιδευτικό πρόγραμμα για παιδιά 4-6 και 7-12 ετών

Νότια του Παρθενώνα, μέσα στο στρώμα της αρχαίας καταστροφής, βρέθηκε σχεδόν ακέραιο το μαρμάρινο γλυπτό ενός σκυλιού σε φυσικό μέγεθος. Το ζώο βρίσκεται σε ακραία ένταση έτοιμο για το άλμα της επίθεσης καθώς, όπως φαίνεται, έχει εντοπίσει τα ίχνη του θηράματός του.

Η παρουσία του στο ιερό της Αθηνάς ξενίζει, αφού δεν επιτρεπόταν εκεί η παρουσία σκυλιών. Αντίθετα είναι αναμενόμενο για τη θεά του κυνηγιού, την Άρτεμη, που είχε ένα μικρό δικό της ιερό κοντά στον Παρθενώνα. Οι αρχαίοι, ήδη από τα χρόνια του Ομήρου, εκτιμούσαν ιδιαίτερα τα κυνηγετικά σκυλιά, από τα οποία διακρίνονταν για τη δύναμη, την οξυδέρκεια και την ταχύτητά τους, τα λακωνικά και τα κρητικά.

Στο Μουσείο Ακρόπολης, από την Τρίτη 26 Ιουνίου έως την Πέμπτη 19 Ιουλίου 2018, μικροί και μεγάλοι θα περιηγηθούν, με τη βοήθεια των αρχαιολόγων-φροντιστών, στις αίθουσες των κλιτύων της Ακρόπολης και της αρχαϊκής συλλογής για να ανακαλύψουν μέσα από τα εκθέματα του Μουσείου τη στενή σχέση ανθρώπων και ζώων στην αρχαιότητα. Το οικογενειακό πρόγραμμα ολοκληρώνεται με την αποτύπωση των δικών τους δημιουργιών σε καμβά και πηλό.

Για τα παιδιά ηλικίας 4-6 ετών το πρόγραμμα θα πραγματοποιείται κάθε Τρίτη στις 11.00 (ημερομηνίες: 26 Ιουνίου, 3, 10 και 17 Ιουλίου) και κάθε Πέμπτη στις 11.00 (ημερομηνίες: 28 Ιουνίου, 5, 12 και 19 Ιουλίου).

Για τα παιδιά ηλικίας 7-12 ετών το πρόγραμμα θα πραγματοποιείται κάθε Τετάρτη στις 11.00 (ημερομηνίες: 27 Ιουνίου, 4, 11 και 18 Ιουλίου) και κάθε Πέμπτη στις 13.00 (ημερομηνίες: 28 Ιουνίου, 5, 12 και 19 Ιουλίου).

Το πρόγραμμα έχει διάρκεια 60 λεπτά. Κρατήσεις θέσεων θα γίνονται 30 λεπτά πριν από την έναρξη κάθε προγράμματος στο Γραφείο Πληροφοριών.

Λόγω περιορισμένου αριθμού συμμετοχών (έως 20 παιδιά με 1 συνοδό για κάθε παιδί), τηρείται σειρά προτεραιότητας. Απαραίτητη προϋπόθεση είναι η έκδοση εισιτηρίου γενικής εισόδου (€5) για τους γονείς / συνοδούς.