Γίνε μέλος
Αποστολή με email
Το email σας *
email φίλου *
CAPTCHA *
CAPTCHA Code *
Ανανέωση CAPTCHA
Μήνυμα
* υποχρεωτικά πεδία
Αποστολή
More
Ειδήσεις: Ηράκλειο
Άποψη της προβλήτας της Σπιναλόγκας από ψηλά, με καράβια που μεταφέρουν τους επισκέπτες (©Εφορεία Αρχαιοτήτων Λασιθίου).

Έργα προστασίας και ανάδειξης της Σπιναλόγκας

Συνολικού προϋπολογισμού 900.000 ευρώ

Χρηματοδότηση 900.000 ευρώ για έργα προστασίας και ανάδειξης της Σπιναλόγκας υπέγραψε ο περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης με την ένταξή τους στην τρίτη φάση του Επιχειρησιακού Προγράμματος Κρήτη 2014-2020.

Πρόκειται ουσιαστικά για την ανάδειξη της οχυρής νησίδας Σπιναλόγκα με νέες επεμβάσεις, οι οποίες στοχεύουν στην ανάδειξη του αρχαιολογικού χώρου, με εργασίες καθαρισμών και στερεώσεων στις οχυρώσεις του νοτιοδυτικού τείχους και σε ορισμένα κτίρια της αγοράς του οικισμού, ουσιαστικές παρεμβάσεις προστασίας σε τμήμα των οχυρωματικών έργων της νησίδας.

Σύμφωνα με τον κ. Αρναουτάκη: «Είναι ένα σημαντικό έργο και αποτελεί τμήμα των αναγκαίων παρεμβάσεων για την πλήρη ανάδειξη της οχυρής νησίδας Σπιναλόγκα, ενός μνημείου της Κρήτης που αποτελεί σημείο αναφοράς για τον πολιτισμό του νησιού και κορυφαίο προορισμό για τους επισκέπτες μας. Το έργο αυτό θα συμβάλει στην προστασία και ανάδειξη της νησίδας και υλοποιείται στο πλαίσιο της πολύ καλής συνεργασίας που έχουμε με το υπουργείο Πολιτισμού, προωθώντας σημαντικά έργα στην Κρήτη».

ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ
1. Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ (Μ. Λαμπαθάκης).