Το «2ο Αρχαιολογικό Έργο στη βορειοδυτική Ελλάδα και τα νησιά του Ιονίου» διοργανώνουν η Κοσμητεία της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, οι Εφορείες Αρχαιοτήτων και οι Υπηρεσίες Νεωτέρων Μνημείων ΒΔ Ελλάδας και Νησιών του Ιονίου.

Στο Συνέδριο συμμετέχουν περί τους 120 αρχαιολόγους, ιστορικούς, συντηρητές, αρχαιομέτρες, παλαιοντολόγους, νομισματολόγους, φιλολόγους, αρχιτέκτονες-μηχανικούς και μεταπτυχιακούς φοιτητές, με 80 προφορικές και επιτοίχιες ανακοινώσεις. Θα παρουσιαστεί κυρίως το έργο περιφερειακών υπηρεσιών του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού στην περιοχή κατά την τελευταία τριετία και οι συνεργασίες που αναπτύχθηκαν με πανεπιστημιακά ιδρύματα και ερευνητικά κέντρα της ημεδαπής και αλλοδαπής.

Το 2ο Συνέδριο θα φιλοξενηθεί στο Συνεδριακό Κέντρο «Κάρολος Παπούλιας» του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων από 23 έως 26 Νοεμβρίου 2017. Η έναρξη θα γίνει την Πέμπτη 23 Νοεμβρίου, ώρα 17:00.

Παράλληλα, στον ίδιο χώρο θα πραγματοποιηθούν τα εγκαίνια των εκθέσεων «Φινλανδοί αρχιτέκτονες. Με το βλέμμα στην Ελλάδα» με σκίτσα και φωτογραφίες, σε συνεργασία με το Φινλανδικό Ινστιτούτο Αθηνών, και «Τέχνη που μίσεψες» με δημιουργίες της εικαστικού Έφης Σταύρου.

Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.

Πληροφορίες: 26510 07410 (Κοσμητεία Φιλοσοφικής Σχολής Πανεπιστημίου Ιωαννίνων), 26510 01062 (Εφορεία Αρχαιοτήτων Ιωαννίνων).

Το πρόγραμμα του συνεδρίου