Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Αχαΐας διοργανώνει στο Αρχαιολογικό Μουσείο Πατρών το πρώτο Sleepover (Διανυκτέρευση)  προσφέροντας στους μικρούς της φίλους μία μοναδική εμπειρία που στοχεύει στην εξοικείωση και τη συναισθηματική σύνδεση των παιδιών με τον μουσειακό χώρο.

Η δράση περιλαμβάνει εκπαιδευτικό πρόγραμμα, αφήγηση μύθων, προβολή εκπαιδευτικής ταινίας, διανυκτέρευση και πρωινό γεύμα. Θα ξεκινήσει το βράδυ του Σαββάτου 11 Νοεμβρίου 2017 και ώρα 20:00 και θα ολοκληρωθεί το πρωί της Κυριακής 12 Νοεμβρίου 2017, στις 9:30.

Η δράση απευθύνεται σε 20 παιδιά, ηλικίας 8 έως 11 ετών.

Τα παιδιά θα πρέπει να έχουν μαζί τους: υπνόσακο (sleeping bag), μαξιλάρι, κουβερτούλα, φακό, παντόφλες, ένα μπουκαλάκι νερό και να φορούν άνετα και ζεστά ρούχα.

Οι γονείς κατά την προσέλευσή τους στο Μουσείο, θα πρέπει να έχουν μαζί τους την αστυνομική τους ταυτότητα καθώς θα υπογράφουν υπεύθυνη δήλωση για τη συμμετοχή των παιδιών τους στη δράση.

Υπεύθυνη σχεδιασμού και υλοποίησης της δράσης: Αλεξία Μπαρδάκη (εκπαιδευτικός-μουσειοπαιδαγωγός).

Το σύνολο των δράσεων παρέχεται δωρεάν.

Απαραίτητες οι δηλώσεις συμμετοχής τη Δευτέρα 6 Νοεμβρίου 2017. Τηλ. επικοινωνίας: 2610275070, 2610276207 (εσωτ. 129) και ώρες 9:000-14:00.

Να σημειωθεί ότι η Εφορεία Αρχαιοτήτων Αχαΐας θα δώσει προτεραιότητα σε νέους μικρούς επισκέπτες που μέχρι σήμερα δεν είχαν τη δυνατότητα να πάρουν μέρος στις δράσεις που προσφέρει.

Η δράση πραγματοποιείται με την υποστήριξη του Φεστιβάλ ΑΓΩΝ και των Εθελοντών Σαμαρειτών του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού.