Την Κυριακή 5 Νοεμβρίου 2017 οι μικροί φίλοι του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Βόλου θα έχουν την ευκαιρία να συμμετάσχουν στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Ψάχνοντας τον κρυμμένο θησαυρό», που θα πραγματοποιηθεί στο Μουσείο και απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας από 6 έως 11 ετών.

Τα παιδιά μέσα από ένα ξεχωριστό κυνήγι θησαυρού με πληροφορίες για στοιχεία της φυσικής μας ιστορίας θα αναζητήσουν και θα ανακαλύψουν μοναδικές εκπλήξεις. Η αναζήτηση περιλαμβάνει ξενάγηση στην έκθεση και στους χώρους του μουσείου, καθώς και ανασκαφές, στις οποίες τα παιδιά θα προσπαθήσουν να βρουν στοιχεία που θα οδηγήσουν στην ανεύρεση του πολυπόθητου θησαυρού.

Με τη συμμετοχή τους, τα παιδιά θα έχουν τη δυνατότητα να πάρουν πληροφορίες για τα στοιχεία της φυσικής ιστορίας του τόπου τους, όπως για ορυκτά, πετρώματα και απολιθώματα.

Η διάρκεια του προγράμματος είναι 80’ και το κόστος του είναι 10€.

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα θα πραγματοποιηθεί στο χώρο του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Βόλου (Μικρασιατών 1 με Ζάχου). Οι γονείς μπορούν να εγγράφουν τα παιδιά τους στη γραμματεία του Μουσείου (11:00-13:00). Επίσης, μπορούν να ενημερώνονται στο τηλέφωνο του Μουσείου 24210 36555 ή στο 6973 034810.