Στη Ζάκυνθο, βρέθηκε την περασμένη Τετάρτη το μεσημέρι η γενική γραμματέας του υπουργείου Πολιτισμού Μαρία Ανδρεαδάκη-Βλαζάκη, προκειμένου να ελέγξει αν το παλιό εργοστάσιο της ΔΕΗ στην περιοχή Λαζαρέτα, στην πόλη της Ζακύνθου, πληροί τις προϋποθέσεις για τη στέγαση του αρχαιολογικού μουσείου.

Η κα Βλαζάκη έφτασε στη Ζάκυνθο λίγο μετά τις 3.30 και αμέσως κατευθύνθηκε στον χώρο του παλιού εργοστασίου και έλεγξε όλο το οικόπεδο που βρίσκεται σε προνομιακή θέση, λίγα μόλις χιλιόμετρα από το κέντρο της πόλης, απέναντι από τη θάλασσα.

Τις διαδικασίες που αφορούν στη συνεννόηση και συνεργασία του υπουργείου Πολιτισμού και της ΔΕΗ για το οικόπεδο παρακολουθεί και ο υπουργός Δικαιοσύνης και βουλευτής Ζακύνθου, Σταύρος Κοντονής, που έθεσε εξαρχής το θέμα και στις δύο πλευρές.

«Βρίσκομαι εδώ καθαρά διερευνητικά για τη θέση όπου οι φορείς της πόλης θα ήθελαν να δημιουργηθεί το νέο μουσείο. Σε συνεννόηση με τον υπουργό κ. Κοντονή κάνουμε μια πρώτη αυτοψία. Ο χώρος είναι εξαιρετικός, δεν το συζητάμε και υπάρχουν πολλές προοπτικές. Όλα θα εξαρτηθούν από τις συνεννοήσεις με τους εμπλεκόμενους φορείς αλλά και τα οικονομικά δεδομένα» δήλωσε η κα Βλαζάκη, ενώ στη συνέχεια τόνισε ότι «βασική δυσκολία είναι ο οικονομικός παράγοντας, ενώ ένα καινούργιο μουσείο θέλει χρόνο για να ολοκληρωθεί».