Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Αχαΐας διοργανώνει στο Αρχαιολογικό Μουσείο Πατρών το 3ο Summer Camp με τίτλο «Διακοπές στο Μουσείο!» προσφέροντας στους μικρούς της φίλους δυο πενθήμερα εκπαιδευτικών δράσεων που συνδυάζουν τη μάθηση με το παιχνίδι και την εικαστική δημιουργία.

Το σύνολο των δράσεων αποτελεί μια εναλλακτική πρόταση προσέγγισης των αντικειμένων του Μουσείου, η οποία αξιοποιεί την προϋπάρχουσα εμπειρία των παιδιών, ενεργοποιεί τις αισθήσεις τους, αναπτύσσει τη φαντασία τους και τους προσφέρει γνώση και ψυχαγωγία μέσα από το παιχνίδι και τη δημιουργική αλληλεπίδραση.

Από 17 έως 28 Ιουλίου τα παιδιά έχουν την ευκαιρία να ανακαλύψουν ιστορίες κρυμμένες στο μουσείο, να γνωρίσουν θεούς, ήρωες και καθημερινούς ανθρώπους, μυθικά τέρατα, ζώα και πουλιά, να ταξιδέψουν στο παρελθόν και να δημιουργήσουν με έμπνευση από τα αντικείμενα του Μουσείου.

Αναλυτικά το πενθήμερο πρόγραμμα έχει ως εξής:

—Ημέρα 1η: Τέρατα μυθικά… πολύ τρομακτικά!

Τα παιδιά θα ακούσουν ιστορίες για μυθικά πλάσματα και τρομακτικά τέρατα, θα ανακαλύψουν τα τέρατα που «ζουν» στο Μουσείο και θα πλάσουν με πηλό ένα τέρας τρομερό.

—Ημέρα 2η: Βόλτα στον «ζωολογικό κήπο» του Μουσείου!

Μέσα από ένα παιχνίδι ανακάλυψης τα παιδιά θα περιηγηθούν στον «ζωολογικό κήπο» του Μουσείου, θα ανακαλύψουν ζώα, ψάρια και πουλιά και θα ζωγραφίσουν αυτά που τους άρεσαν πιο πολύ.

—Ημέρα 3η: Μια ιστορία «γραμμένη»με  ψηφίδες!

Με αφορμή την ιστορία ενός ηθοποιού της αρχαιότητας, τα παιδιά θα γνωρίσουν το αρχαίο θέατρο και τους θεατρικούς αγώνες, θα ανακαλύψουν ηθοποιούς και προσωπεία και θα δημιουργήσουν με χρώματα και φαντασία τη δική τους θεατρική μάσκα.

—Ημέρα 4η: Θεοί για μια μέρα!

Μέσα από ένα θεατρικό δρώμενο τα παιδιά γίνονται θεοί, μαθαίνουν τις ιδιότητες και τα σύμβολα των θεών, τους ανακαλύπτουν στο Μουσείο και κατασκευάζουν ένα παιχνίδι μνήμης.

—Ημέρα 5η: Μουσειομαχίες!

Τα παιδιά χωρίζονται σε ομάδες και παίρνουν μέρος σ΄ ένα παιχνίδι γνώσεων, με ερωτήσεις, γρίφους και αντικείμενα που σχετίζονται με το περιεχόμενο των δραστηριοτήτων και τις πληροφορίες που συνέλεξαν κατά τη διάρκεια της εβδομάδας.

Πληροφορίες

Ημερομηνίες διεξαγωγής: 1ο πενθήμερο: 17-21 Ιουλίου, 2ο πενθήμερο: 24-28 Ιουλίου.

Η δράση απευθύνεται σε παιδιά 7-10 χρονών. Αριθμός ατόμων: 20 παιδιά σε κάθε πενθήμερο τα οποία θα πρέπει να παρακολουθήσουν όλες τις προτεινόμενες δράσεις της εβδομάδας, συνολικής διάρκειας 15 ωρών.

Διάρκεια ημερήσιας δράσης: 3 ώρες με ένα μικρό διάλειμμα για ξεκούραση. Ώρες διεξαγωγής: 10:00-13:00.

Υπεύθυνη σχεδιασμού και υλοποίησης της δράσης: Αλεξία Μπαρδάκη, εκπαιδευτικός-μουσειοπαιδαγωγός. Το σύνολο των δράσεων παρέχεται δωρεάν.

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Αχαΐας θα δώσει προτεραιότητα σε νέους μικρούς επισκέπτες που επιθυμούν να ανακαλύψουν το Αρχαιολογικό Μουσείο Πατρών και που μέχρι σήμερα δεν είχαν τη δυνατότητα να πάρουν μέρος στις δράσεις που προσφέρει.

Απαραίτητες οι δηλώσεις συμμετοχής στις 13 και 14 Ιουλίου 2017. Τηλ.: 2610 275070, 2610 276207 (εσωτ. 129) και ώρες 9:00–13:00.