Μπορεί ένα άχαρο ή μουτζουρωμένο ΚΑΦΑΟ να μετατραπεί σε καμβά ζωγραφικής; Μπορούν τα πεζοδρόμια να γίνουν υπαίθρια ατελιέ; Ο δήμος Αθηναίων απευθύνει ανοιχτή πρόσκληση σε καλλιτέχνες να παρέμβουν δημιουργικά σε 26 ΚΑΦΑΟ που βρίσκονται στην περιοχή του Εμπορικού Τριγώνου της Αθήνας, που περικλείεται από τις οδούς Αθηνάς, Πραξιτέλους, Λέκκα, Περικλέους, Αθηναΐδος, Αγίας Ειρήνης και Αθηνάς.

Οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να καταθέσουν  την έμπνευσή τους μέχρι την Κυριακή 26 Φεβρουαρίου 2017, στις 24:00, στην ηλεκτρονική  διεύθυνση athens.trigono@gmail.com  στέλνοντας ένα αρχείο PDF που θα περιλαμβάνει: σύντομο βιογραφικό (έως 150 λέξεις), περιγραφή της ιδέας (έως 150 λέξεις) και 1 έως 2 σκίτσα σε κλίμακα (επιθυμητή η 1:20).

Εξαμελής καλλιτεχνική επιτροπή του δήμου Αθηναίων θα ανακοινώσει την απόφασή της την Παρασκευή 3 Μαρτίου 2017. Η τελική απόφαση μπορεί να περιλαμβάνει μία ή και περισσότερες από τις προτάσεις που θα κατατεθούν.

Κάθε επιλεγμένος καλλιτέχνης, έχοντας στη διάθεσή του υλικά αξίας 100 ευρώ, θα έχει την ευκαιρία να αναπτύξει το έργο του στα ΚΑΦΑΟ (ενδεικτικές διαστάσεις 125 εκ. ύψος, 70 εκ. πλάτος και 25 εκ. βάθος). Επιπλέον, θα τοποθετηθεί πινακίδα ύψους 30 εκ. και πλάτους 20 εκ. με στοιχεία του καλλιτέχνη, του έργου κ.λπ., ενώ  ο δήμος θα προστατεύσει τα έργα με διαφανές υλικό anti-graffiti.

Οι καλλιτέχνες μπορούν να χρησιμοποιήσουν διάφορες τεχνικές όπως wheat pasting, stencil, ζωγραφική, κ.λπ., και υλικά κατάλληλα για εξωτερικό χώρο και ανθεκτικότητα σε διαφορετικές καιρικές συνθήκες.

Περισσότερες πληροφορίες στο τηλέφωνο 210 3235563.