Οι μεταπτυχιακοί φοιτητές Προϊστορικής Αρχαιολογίας του Τμήματος Ιστορίας και Αρχαιολογίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, διοργανώνουν το 3ο Συνέδριο μεταπτυχιακών φοιτητών Προϊστορικής Αρχαιολογίας, με τίτλο «Υλικός πολιτισμός και γνωσιακές λειτουργίες κατά την Πρώιμη Προϊστορία».

Στόχος του συνεδρίου είναι η παρουσίαση των αποτελεσμάτων της έρευνας σε θέματα που αφορούν τις γνωσιακές λειτουργίες (αντίληψη, μνήμη, σκέψη, δημιουργικότητα κ.α.), τη συμπεριφορά και την ικανότητα προσαρμογής των προϊστορικών ανθρώπων, όπως αυτά διαπιστώνονται από τη μελέτη των καταλοίπων του υλικού πολιτισμού. Παράλληλα, η συζήτηση θεωρητικών και μεθοδολογικών ζητημάτων, καθώς και αυτών που προκύπτουν από την ανάδειξη των αρχαιολογικών θέσεων συμβάλλει στην κάλυψη της θεματικής που έχει οριστεί.

Το συνέδριο, που θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα στα τέλη Μαΐου 2017, απευθύνεται σε μεταπτυχιακούς φοιτητές και υποψηφίους διδάκτορες Προϊστορικής Αρχαιολογίας και σε κατόχους μεταπτυχιακού και διδακτορικού τίτλου όλων των πανεπιστημιακών ιδρυμάτων της χώρας και του εξωτερικού.

Οι ανακοινώσεις δεν θα πρέπει να υπερβαίνουν σε χρόνο τα 15 λεπτά και μπορούν να πραγματοποιηθούν στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα. Όσοι επιθυμούν να συμμετάσχουν, παρακαλούνται να αποστείλουν τίτλο και περίληψη της ανακοίνωσής τους 250 λέξεων περίπου καθώς και 5 λέξεις-κλειδιά, συμπεριλαμβάνοντας ονοματεπώνυμο, ιδιότητα, πανεπιστήμιο φοίτησης και στοιχεία επικοινωνίας έως τις 20 Φεβρουαρίου 2017 στην ηλεκτρονική διεύθυνση 3rd.preh.conf@gmail.com.

Στο θέμα του e-mail παρακαλείσθε να αναγράφετε το ονοματεπώνυμό σας και τον τίτλο της ανακοίνωσης. Σε επόμενη εγκύκλιο θα ανακοινωθεί η ακριβής ημερομηνία και η αίθουσα διεξαγωγής του Συνεδρίου.

Οργανωτική Επιτροπή:

Μιχαλοπούλου Στεφανία (Διδάκτορας Προϊστορικής Αρχαιολογίας ΕΚΠΑ), Σπηλιωτακοπούλου Ιωάννα (Υποψ. Διδάκτορας Προϊστορικής Αρχαιολογία ΕΚΠΑ), Μουρταράκου Χαρά (απόφοιτος Π.Μ.Σ. Μουσειακών Σπουδών ΕΚΠΑ), Παππάς Θωμάς (απόφοιτος Π.Μ.Σ. Προϊστορικής Αρχαιολογίας ΕΚΠΑ), Σασσάνη Έλενα (Μεταπτυχιακή Φοιτήτρια Προϊστορικής Αρχαιολογίας ΕΚΠΑ), Στεργίου Γιώργος (Μεταπτυχιακός Φοιτητής Προϊστορικής Αρχαιολογίας ΕΚΠΑ), Χελιώτη Μαρία (Μεταπτυχιακή Φοιτήτρια Προϊστορικής Αρχαιολογίας ΕΚΠΑ).

Επιστημονική Επιτροπή:

Λίλιαν Καραλή (Καθηγήτρια Προϊστορικής Αρχαιολογίας, ΕΚΠΑ), Ελένη Μαντζουράνη, Καθηγήτρια Προϊστορικής Αρχαιολογίας, ΕΚΠΑ), Γεωργία Κουρτέση-Φιλιππάκη (Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Προϊστορικής Αρχαιολογίας, ΕΚΠΑ), Ελευθέριος Πλάτων (Αναπληρωτής Καθηγητής Προϊστορικής Αρχαιολογίας, ΕΚΠΑ), Γεώργιος Βαβουρανάκης (Επίκουρος Καθηγητής Προϊστορικής Αρχαιολογίας, ΕΚΠΑ), Κωνσταντίνος Κοπανιάς (Επίκουρος Καθηγητής Προϊστορικής Αρχαιολογίας, ΕΚΠΑ), Ιωάννης Παπαδάτος (Επίκουρος Καθηγητής Προϊστορικής Αρχαιολογίας, ΕΚΠΑ), Αφροδίτη Χασιακού-Αργυράκη (Λέκτορας Προϊστορικής Αρχαιολογίας, ΕΚΠΑ).