Διαθέσιμο είναι, πλέον, το πλήρες τρέιλερ της ταινίας «Αγαπώντας τον Βίνσεντ» («Loving Vincent»), που χρειάστηκε σχεδόν έξι χρόνια να ολοκληρωθεί. Καθένα από τα 62.450 καρέ της ταινίας ζωγραφίστηκε με το χέρι από 115 επαγγελματίες ζωγράφους που κάνουν λάδια, έτσι ώστε να ενσωματωθούν 94 πίνακες του Βαν Γκογκ στο animation.

Εντυπωσιακό; Μπορεί; Έχει σχέση με τον Βαν Γκογκ; Μάλλον όχι. Κριτικοί τέχνης, σε διάφορα ΜΜΕ, έχουν ενστάσεις. Μεταξύ αυτών, ο Jonathan Jones, στον «Guardian», έχει «θυμώσει».

Λέει ότι ο Βίνσεντ είναι –κατά έναν παράξενο τρόπο– καταραμένος να τον διακωμωδούν, να τον παρερμηνεύουν και να τον περιορίζουν σε μια κιτς παρωδία του εαυτού του. Τονίζει ότι, με την έλευση του τρέιλερ της ταινίας «Αγαπώντας τον Βίνσεντ» («Loving Vincent»), ένας ακόμη κίβδηλος Βαν Γκογκ είναι καθ’ οδόν.

«Η αιτιολόγηση αυτής της χονδροειδούς καρικατούρας είναι βεβαίως ότι “ζωντανεύει” τους πίνακές του, κάνοντάς τους να κινούνται» γράφει. Σημειώνει, όμως, ότι δεν υπάρχει ανάγκη να γίνει ο Βαν Γκογκ πιο προσιτός ή πιο δημοφιλής απ’ ό,τι ήδη είναι. Οι ουρές (επισκεπτών) έξω από το Μουσείο Βαν Γκογκ, στο Άμστερνταμ, δεν χρειάζεται να γίνουν ακόμα πιο μακριές, «φωνάζει».

«Ο Βαν Γκογκ έχει τόσο συνολικά αφομοιωθεί στη σύγχρονη κουλτούρα, που αυτό που χρειάζεται είναι να γίνει λιγότερο και όχι περισσότερο δημοφιλής. Το “Αγαπώντας τον Βίνσεντ” μοιάζει να είναι το ακριβώς αντίθετο από αυτό που χρειάζεται ο Βαν Γκογκ», καταλήγει ο Jonathan.