«Το πρώτο πράγμα που μας ενδιαφέρει αυτή τη στιγμή είναι να ολοκληρωθεί η μελέτη προστασίας των αρχαίων, σε σύντομο χρονικό διάστημα. Η ομάδα εργασίας που έχει συστήσει το υπουργείο Πολιτισμού και αποτελείται από όλους τους φορείς, από τον Δήμο Θεσσαλονίκης, την Αττικό Μετρό, το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, θα τρέξει γρήγορα». Τα παραπάνω δήλωσε στον ραδιοφωνικό σταθμό του ΑΠΕ-ΜΠΕ, «Πρακτορείο 104,9 FM» η γενική γραμματέας του υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, Μαρία Ανδρεαδάκη–Βλαζάκη, λίγες ώρες μετά την απόφαση του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου (ΚΑΣ), που άναψε το «πράσινο φως» στην κατασκευή του σταθμού Βενιζέλου του μετρό Θεσσαλονίκης, παράλληλα με τη διατήρηση των αρχαιοτήτων που αποκαλύφθηκαν στη διάρκεια της εκσκαφής.

«Έχει γίνει ένα προσχέδιο για τον τρόπο προστασίας των αρχαιοτήτων και μόλις αυτό εγκριθεί θα αρχίσουν και οι εργασίες πεδίου στο μετρό, πολύ σύντομα πια. Ο σταθμός Βενιζέλου θα είναι ένας εντυπωσιακός τόπος» πρόσθεσε η κα Ανδρεαδάκη–Βλαζάκη.

Αναφορικά με την κοινή πρόταση των φορέων που κατατέθηκε στο ΚΑΣ, η γενική γραμματέας του υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού υποστήριξε πως «όταν οι φορείς συνεργάζονται και μιλούν μια κοινή γλώσσα, τότε βρίσκονται λύσεις που είναι οι καλύτερες για την πόλη και τις αρχαιότητες».

Για τα αρχαία που αποκαλύφθηκαν στη Βενιζέλου είπε πως «όντως είναι μια σημαντική ανασκαφή. Είναι ο κεντρικός δρόμος της αρχαίας πόλης, της βυζαντινής Θεσσαλονίκης, ο decumanus maximus. Αυτή τη στιγμή ο αντίστοιχος δρόμος της Κωνσταντινούπολης δεν είναι ορατός».

«Όραμα είναι να ολοκληρωθεί και η διαμόρφωση του χώρου γύρω από το σταθμό ώστε να δημιουργηθεί μια αρχαιολογική πλάζα με τα άλλα μνημεία, το Αλκαζάρ, το Μπεζεστένι, την Παναγία των Χαλκέων» τόνισε η κα Ανδρεαδάκη-Βλαζάκη.