Από την Τρίτη 10 Ιανουαρίου 2017 ξεκινούν οι εγγραφές για τα νέα εκπαιδευτικά προγράμματα για παιδιά του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Βόλου. Τα προγράμματα απευθύνονται σε ηλικίες από 5 έως 10 ετών.

Τα παιδιά συμμετέχοντας θα έχουν τη δυνατότητα να γνωρίσουν τα στοιχεία της φυσικής μας ιστορίας, αναπτύσσοντας παράλληλα τις δημιουργικές τους ικανότητες μέσα από κατασκευές.

Τα εκπαιδευτικά προγράμματα του Μουσείου είναι τα εξής:

—Ο Κόσμος των Ζώων: Σε αυτό το εκπαιδευτικό πρόγραμμα τα παιδιά γνωρίζουν τα ζώα του ζωικού βασιλείου μέσω εκπαιδευτικών παρουσιάσεων και βιωματικών παιχνιδιών. Μέσα από δημιουργικές δραστηριότητες και φύλλα εργασίας τα παιδιά μαθαίνουν τα χαρακτηριστικά των ζώων και συλλέγουν πληροφορίες για τον τρόπο ζωής τους. Επίσης, θα έχουν την ευκαιρία να αγγίξουν πραγματικά οστά από οργανισμούς της χώρας μας και να βρουν τις διαφορές ανάμεσά τους. Μέσα από το συγκεκριμένο εκπαιδευτικό πρόγραμμα οι μικροί φίλοι του Μουσείου ευαισθητοποιούνται για το περιβάλλον που μεγαλώνουν και ζουν τα ζώα.

Διάρκεια προγράμματος: 2 μήνες.

—Ανακάλυψε τους Δεινόσαυρους: Σε αυτό το εκπαιδευτικό πρόγραμμα τα παιδιά γίνονται μικροί παλαιοντολόγοι και εισάγονται στον κόσμο των δεινοσαύρων. Σε έναν κύκλο μαθημάτων που διαρκεί δύο μήνες, τα παιδιά θα μάθουν ποιοι ήταν οι δεινόσαυροι, πότε έζησαν, πώς εξαφανίστηκαν, γιατί δεν έζησαν στο χώρο της Ελλάδας και άλλα στοιχεία σχετικά με τα μεγαλύτερα ζώα που έζησαν στον πλανήτη Γη. Σκάβοντας στα πρότυπα ανασκαφικά τετράγωνα τα παιδιά βρίσκουν απολιθωμένα νύχια, οστά και δόντια δεινοσαύρων και αναγνωρίζουν σε ποιο ακριβώς είδος δεινοσαύρου ανήκουν.

Διάρκεια προγράμματος: 2 μήνες (1 φορά/εβδομάδα).

Τα μαθήματα γίνονται μία φορά την εβδομάδα και πραγματοποιούνται στο χώρο του Μουσείου (Μικρασιατών 1 με Ζάχου, Βόλος) κάθε Τρίτη ή Πέμπτη απόγευμα. Οι γονείς μπορούν να εγγράφουν τα παιδιά τους στη γραμματεία του Μουσείου κάθε μέρα 10:00-13:00, εκτός Δευτέρας. Επίσης, μπορούν να ενημερώνονται στα τηλέφωνα του Μουσείου 24210 36555 ή στο 6973034810.

Η έναρξη των μαθημάτων θα γίνει την Τρίτη 17 Ιανουαρίου 2017.