Μαρίνος Γερουλάνος (επιμ.), A dictionary of classical Greek quotations, πρόλογος: Οliver Taplin, Έκδοση I.B.Tauris, σελ. 736. ISBN 978-1-78453-492-9

Ένα πραγματικά μοναδικό βιβλίο αναφοράς, με την πιο εμπεριστατωμένη συλλογή παραθεμάτων που έχει ως τώρα εκδοθεί. Οργανωμένο αλφαβητικά, με πρώτο το αρχαίο κείμενο και την αγγλική του μετάφραση, περιέχει 7.500 εγγραφές οι οποίες χρονολογούνται από την Αρχαϊκή εποχή έως και την Ύστερη Αρχαιότητα, καλύπτοντας θέματα φιλοσοφίας, θεάτρου, ποίησης, ιστορίας, επιστήμης και ιατρικής.

Tα ευρετήρια αυτής της έκδοσης, τα οποία περιλαμβάνουν καταλόγους μεταφραστών, συντομογραφιών και λέξεων-κλειδιών, διευκολύνουν τη γρήγορη και αποτελεσματική αναζήτηση των εγγραφών. Πρόκειται για ένα εγχειρίδιο σχεδιασμένο έτσι ώστε να προσφέρει στον αναγνώστη μια  συνεχή ευχαρίστηση, εκτός από την εποικοδομητική ανάγνωση.

Οι χρήστες του καταλόγου ίσως διαπιστώσουν ότι πολλές απόψεις που εκφράστηκαν πριν από είκοσι αιώνες και παρουσιάζονται στην έκδοση συγκεντρωμένες, είναι σήμερα τόσο επίκαιρα προκλητικές όσο και στην εποχή τους.

Το A dictionary of classical Greek quotations απευθύνεται τόσο σε ειδικούς όσο και φιλομαθείς αναγνώστες –σε ελληνόφωνο και αγγλόφωνο κοινό– με τη βοήθεια του σύντομου και περιεκτικού γλωσσαρίου (index). Είναι ένα εξαιρετικό επίτευγμα, μια ιδιαίτερα σημαντική συμβολή στη διεθνή σχετική βιβλιογραφία.