Το Ίδρυμα Αναστάσιος Γ. Λεβέντης και το Λεβέντειο Δημοτικό Μουσείο Λευκωσίας διοργανώνουν την 25η διάλεξη εις μνήμην Κωνσταντίνου Λεβέντη με τίτλο «Living the Good Life in the Roman East: The Evidence of Domestic Mosaics» («Διάγοντας την καλή ζωή στη Ρωμαϊκή Ανατολή: μαρτυρίες από ψηφιδωτά οικιών»). Η διάλεξη θα δοθεί από τη δρα Christine Kondoleon, επιμελήτρια Ρωμαϊκής και Ελληνικής Τέχνης στο Μουσείο Καλών Τεχνών της Βοστώνης.

Η φετινή διάλεξη προσφέρει μια πρώτη γνωριμία με την πόλη της Αντιόχειας κατά την Ύστερη Αρχαιότητα. Εικονική περιήγηση σε έκθεση για τη μεγάλη αυτή μητρόπολη θα δώσει πτυχές της καθημερινής ζωής των κατοίκων της. Μέσα από πληθώρα παραστάσεων σε ψηφιδωτά που βρέθηκαν σε ιδιωτικές οικίες θα αναδειχθεί ο τρόπος ζωής των Ελλήνων της Ρωμαϊκής Ανατολής.

Νέα ευρήματα από την Κύπρο, το Ισραήλ και την Τουρκία θα παρουσιαστούν με σκοπό να εμπλουτίσουν τη συζήτηση αλλά και για να αναδείξουν τις αισθητικές απαιτήσεις και προτιμήσεις της υψηλής κοινωνίας της περιοχής. Θα παρουσιαστούν πολλές ενδιαφέρουσες απεικονίσεις και επιγραφές από τις οικίες των οικονομικά ευνοημένων της εποχής, οι οποίες θα αποτελέσουν ευχάριστη έκπληξη για τους ακροατές της διάλεξης.

Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να προχωρήσουν άμεσα σε κρατήσεις λόγω περιορισμένου αριθμού θέσεων.

Η 25η διάλεξη εις μνήμην Κωνσταντίνου Λεβέντη θα δοθεί στην αγγλική γλώσσα και θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου 2016, και ώρα 19:30, στα Γραφεία του Ιδρύματος Αναστάσιος Γ. Λεβέντης, οδός Γλάδστωνος 40, Λευκωσία.

Για περισσότερες πληροφορίες: 22661475, info@leventismuseum.org.cy