Νομίσματα, κοσμήματα και αρχαία αντικείμενα, που χρονολογούνται στην Αρχαιοελληνική, Ρωμαϊκή, Βυζαντινή και Μεταβυζαντινή περίοδο, καθώς επίσης και σημαντικής αξίας θρησκευτικές εικόνες και ιερά σκεύη, βρέθηκαν στην κατοχή 67χρονου, που συνελήφθη στη Θεσσαλονίκη.

Την υπόθεση έφεραν στο «φως» αστυνομικοί του τμήματος Πολιτιστικής Κληρονομιάς και Αρχαιοτήτων της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, ύστερα από έφοδο που πραγματοποίησαν σε χώρους ιδιοκτησίας του συλληφθέντα. Μάλιστα, όπως προέκυψε, ο 67χρονος –που δηλώνει επιχειρηματίας– φαίνεται ότι κατείχε χάρτες και σημειώσεις που χρονολογούνται σε προγενέστερες περιόδους, ενώ για την ανεύρεση αρχαιοτήτων είχε προμηθευτεί και χρησιμοποιούσε εξειδικευμένο μηχάνημα τελευταίας τεχνολογίας.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΕΛΑΣ, σε διαδοχικές έρευνες που έγιναν σε χώρους του σπιτιού και της επιχείρησής του, αλλά και στο αυτοκίνητό του, εντοπίστηκαν μεγάλης αξίας θρησκευτικές εικόνες, ιερά σκεύη, 84 αργυρά και χάλκινα νομίσματα, πλήθος κοσμημάτων, έγγραφα, βιβλία και αντικείμενα που εμπίπτουν στις προστατευτικές διατάξεις του νόμου περί αρχαιοτήτων.

Ο κατηγορούμενος ως αρχαιοκάπηλος οδηγείται, με τη σε βάρος του σχηματισθείσα δικογραφία, στον αρμόδιο εισαγγελέα Πλημμελειοδικών, ενώ η αστυνομική έρευνα για τη δράση του συνεχίζεται.