Ξενάγηση στην Αιγυπτιακή Συλλογή του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου διοργανώνει η Ελληνική Εταιρεία Μελέτης Αρχαίας Αιγύπτου (ΕΕΜΑΑ) την Κυριακή 6 Νοεμβρίου 2016 στις 10:30 ακριβώς. Η ξενάγηση εντάσσσεται στο πλαίσιο του κύκλου διαλέξεων του Σεμιναρίου Αιγυπτιολογίας και θα γίνει από τους διδάσκοντες στο Σεμινάριο.

Η Αιγυπτιακή Συλλογή του ΕΑΜ θεωρείται από τις σπουδαιότερες του κόσμου λόγω της σπανιότητας ορισμένων αντικειμένων της. Τον πυρήνα της αποτελούν τα αντικείμενα των συλλογών των Αιγυπτιωτών Ιωάννη Δημητρίου και  Αλέξανδρου Ρόστοβιτς, τα οποία δωρήθηκαν στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο το 1880 και το 1904 αντίστοιχα. Παράλληλα,  τη συλλογή συμπλήρωσαν αντικείμενα από τις δωρεές της Ελληνικής Αρχαιολογικής Εταιρείας το 1894, της Αιγυπτιακής κυβέρνησης το 1893, άλλες μεμονωμένες μικρότερες δωρεές, καθώς και αντικείμενα προερχόμενα από ανασκαφές στον ελλαδικό χώρο.

Η  διάρκειά της ξενάγησης υπολογίζεται στη  1 ώρα και 30 λεπτά. Χώρος συνάντησης στην είσοδο του μουσείου στις 10:15, ώστε στις 10:30 ακριβώς να ξεκινήσει η ξενάγηση. 

Συμμετοχή στην ξενάγηση δωρεάν. Είσοδος στο Μουσείο δωρεάν.

Ο αριθμός είναι περιορισμένος στα 50 άτομα, με προτεραιότητα στα μέλη της ΕΕΜΑΑ καθώς και τους συμμετέχοντες στα σεμινάριά της.

Απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής ΜΟΝΟ στο email της ΕΕΜΑΑ: eemaa.greece@gmail.com

γράφοντας τον αριθμό των ατόμων που θα παρακολουθήσουν την ξενάγηση καθώς και τον αριθμό του κινητού σας τηλεφώνου.